Bölge Haber Girişi : 14 Ocak 2011 17:49

Başbakan eleştirilere tepki gösterdi!..

Başbakan eleştirilere tepki gösterdi!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (TAPDK) yayınladığı genelge ile ilgili olarak yapılan eleştirilere tepki gösterdi.

Erzurum Ajans-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (TAPDK) yayınladığı genelge ile ilgili olarak yapılan eleştirilere tepki gösterdi. 8 yıllık iktidar döneminde kimsenin yaşam tarzına müdahale edilmediğini söyleyen Erdoğan “Herkes istediği gibi giyiniyor, istediği gibi eğleniyor, istediği içiyor. Hangisine dedik ‘Ya sen ne kadar şarap içiyorsun, ne kadar viski içiyorsun, ne kadar bira tüketiyorsun?’ Böyle bir derdimiz oldu mu hiç? Iksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar” dedi.
Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında yaptığı konuşmada hükümete yönelik son dönemde eleştirilerin farklı konular üzerinde arttığını dile getiren Erdoğan ‘her seçim öncesinde tezgaha sürülen bir takım çirkin oyunlar, çirkin gündemler ve kara propagandanın’ yine tezgaha sürüldüğünü söyledi. Son birkaç aydır konuşulan, hükümete aleyhine bir kampanyaya dönüştürülen tartışmaların önceki seçim dönemindeki tartışmalarla aynı olduğuna dikkat çeken Erdoğan, “En son tütün ve alkol konusundaki bazı kendilerine göre modern düzenlemeleri, heykel tartışmasının, yargının verdiği kararların, RTÜK uygulamalarının, hükümetle ilgili, bizimle ilgili olup olduğuna dahi bakmadan, bizim aleyhimize bir kampanyaya dönüştürme gayreti içindeler” diye konuştu. Bunun açık açık bir kampanya olduğunu söyleyen Erdoğan şöyle devam etti:
“Bu kampanyalar her seçim öncesinde AK Parti’yi yıpratmak için başlatılan o malum tezgahların bir yenisidir. Kurulduğu günden itibaren ifade ediyoruz AK Parti muhafazakar demokrat bir partidir. Biz muhafazakarız. Bizim için aile çok önemlidir, mahremiyet çok önemlidir. Tarih ve tarihi şahsiyetler, tarihi şahsiyetlerin manevi değerleri bizim için son derece önemlidir. Biz köksüz bir millet, köksüz bir devlet değiliz. Biz medeniyet inşa etmiş ve medeniyet tasavvuru olan bir milletiz. Biz muhafazakar olduğumuz kadar demokrat bir partiyiz. Evrensel değerleri benimsemiş, özgürlüklere saygı duyan, başkasının özgürlüğünü kısıtlamadığı, sürece başkasının kutsal değerlerin hakaret etmediği sürece her türlü fikrin serbestçe ifade edilmesini savunan bir partiyiz. Herkesin yaşam tarzına saygılıyız. Kimsenin giyim kuşamına, yeme içmesine, inancına, ibadetine kısıtlama getirmeyen, tam tersine bu noktada en geniş özgürlükleri savunan bir partiyiz.”

-IKSIRINCAYA TIKSIRINCAYA KADAR İÇİYORLAR-

Başbakan Erdoğan, 8 yıldır samimiyetlerinin test edildiğini, bu bağlamda en küçük marjinal hadiselerin adeta rejim meselesine dönüştürüldüğünü söyledi. “Birileri ısrarla ve inatla bize gizli niyetler, gizli hedefler, gizli ajandalar izafe ediyor” diyen Erdoğan “8 yıldır hangi özgürlüğü kısıtladık? Özgürlük alanlarını genişletmekten başka. 8 yıldır kimin yaşam tarzına müdahale ettik? Kimin yaşamına, giyimine kuşamına müdahale ettik? Herkes istediği gibi giyiniyor, istediği gibi eğleniyor, istediği içiyor. Hangisine dedik ‘Ya sen ne kadar şarap içiyorsun, ne kadar viski içiyorsun, ne kadar bira tüketiyorsun?’ Böyle bir derdimiz oldu mu hiç? Iksırıncaya tıksırıncaya kadar içiyorlar; yapıyorlar” diye konuştu.

-SEVSİNLER SENİ-

Başbakan Erdoğan, eleştirilerinde eski Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi’nin CHP’ye katılması konusuna da değinirken, AK Parti iktidarına, hükümete, bakanlara, ailelerine atılan iftiraların bugüne kadar hiçbir partiye ve siyasetçiye atılmadığını ifade etti. Erdoğan “Sen bu ülkenin hükümetine, bakanlarına, milletvekillerine sokak ağzıyla en ağır hakareti yapan, bunu da köşesinde yazacak kadar ileri giden kişiye partinin rozetini takacaksın; ondan sonra da çıkıp ‘bu ülkede özgürlük yok’ diyeceksin. Ondan sonra nezaketten, edepten, terbiyeden söz edeceksin. Yandaş medya diyeceksin, sonra yandaş medyanın bütün mensuplarını partine davet edeceksin, aday yapmaya hazırlanacaksın; sevsinler seni” diyerek Kılıçdaroğlu’na tepki gösterdi. Erdoğan ayrıca Kılıçdaroğlu’nun daha önce yolsuzlukla itham ettiği kişiyi İstanbul’a İl Başkanı yaptığını belirten Erdoğan, sonra namuslu insanları yolsuzlukla itham etmeye devam ettiğini söyledi.

-KENDİLERİNİN ÇIKARDIĞI YASADAN BİZİ SORUMLU TUTUYOR-

RTÜK Kanunu konusunda yöneltilen eleştirilere de yanıt veren Erdoğan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun RTÜK Kanunu’nu diline doladığını, RTÜK yasasının 1994’te CHP iktidarında çıkartıldığını, Başbakan ve bakanlara da yayın durdurma yetkisinin yine CHP tarafından verildiğini söyledi. Erdoğan “Şimdi kendilerinin çıkardığı yasadan bizi sorumlu tutuyor. Yüzün kızarması edeptendir. Atalarımız güzel söylemiş utanmak edeptendir. Maalesef yüzlerin kızarmadığı, edebin rafa kaldırıldığı bir muhalefetle karşı karşıyayız. Maalesef sadece siyasi muhalefetin değil, artık sivil muhalefetin de edebi, üslup ve erkanı terk ettiği bir dönemden geçiyoruz. Bunu açık açık söylüyorum; Birileri toplumun belli bir kesimine tepeden baktılar. Seçkinci bir tavırla yaklaştılar, küçümsediler, tahkir ettiler. Tarihi sadece bunlar bilirler; bilim bunların tekelindedir. Hiç kimse değil, sadece bunlar estetikten anlar. İncelik, zerafet, nezaket sadece bunlarda vardır. Müzikten, mimariden, heykelden, resimden sadece bunlar anlar. Başkası hiç ama hiçbirşey anlamaz. Maşallah bunlara göre entelektüellik kazanılan bir şey değildir. Babadan oğla, dededen toruna geçer. Bunlar mürebbidir, mürebbiyedir, allami cihandır. Her şeyin en iyisini bunlar bilirler ama bir o kadar da entelektüel despotturlar” dedi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.