Erzurum Haber Girişi : 05 Eylül 2017 16:30

Baro Başkanı Göğebakan'dan yeni adli yıl mesajı

Baro Başkanı Göğebakan'dan yeni adli yıl mesajı
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan: Adliyelere güven oranının en üst seviyeye çıkması en büyük arzumuzdur...
Erzurumajans-Adalet hizmeti veren yaklaşık 16 bin hakim ve savcı ile adliye personeli için 20 Temmuz'da başlayan adli tatil, bugün sona erdi.

Kurban Bayramı'nın hemen ardından göreve başlayan adalet camiasının gündeminde, öncelikle FETÖ yargılamaları olacağını söyleyen Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, "Adli yılın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Baro Başkanı Talat Göğebakan, yeni adli yılın açılışıyla ilgili yayınladığı mesajda, adalet için görev yapan; başta yargının asli kurucu unsuru olan avukatlar olmak üzere, hakim, savcı ve tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diledi. Adli yılın adalet, barış ve mutluluk getirmesi temennisinde bulunanan Göğebakan avukatların, hakim, savcı ve diğer çalışanlarıyla yargı organının devletin temel kurumlarından biri olarak hayati bir görev ifa ettiklerini belirtti. Yargının toplumdaki bireylerin kendi arasındaki ve bireylerin devlet ile alakalı problemlerini çözmede kullanılan problemlerin bir bütünü olduğunu vurgulayan Göğebakan şunları söyledi: "Yargı devlete ait bir görevdir. Yargı yasaları günlük hayata uygun hale getirilip somut bir şekilde suçlu suçsuz ayırt edilmesini sağlar. Suç ise toplumsal anlamda cezayı hak edecek davranışlara verilen isimdir. Suç ve gerektirdiği cezalar anayasal hükümlerle belirlenmiştir. Haksızlığa uğramış, mağdur olmuş insanların en önemli sığınağı olan bu inancını devam ettirmek ise biz hukukculara düşen en önemli görevdir. Halkımızın adliyelere güven oranının en üst seviyeye çıkması en büyük arzumuzdur. Hiçbir cemaatin, örgütün etki edemediği, bağımsız ve tarafsız bir yargı oluşana kadar mücadeleye devam edeceğimize; yargının ve meslektaşlarımızın sorunlarının çözülmesi için çalışacağımıza söz veriyoruz. Yeni adli yılın, ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.