Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 2011 03:06

Barış Dilekleri ile 2011!..

Barış Dilekleri ile 2011!..
Siyasi parti liderlerinin yeni yıl mesajlarında barış temennileri ortak payda oldu.

Erzurum Ajans-Siyasi parti liderlerinin yeni yıl mesajlarında “barış temennileri” ortak payda oldu. 2010’un son gününde yeni yıl mesajlarını yayımlayan liderler, yeni yılın kavga ve çatışmalardan uzak, barış ve kardeşlik içinde bir yıl olması dileklerini iletti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yeni yıla ilişkin dilek ve temennilerini iki günlük ziyaret için gittiği Diyarbakır’dan iletti. Katıldığı bir televizyon programında yeni yıl mesajını ileten Gül, “Şimdiden yeni yılın hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Önceki yılların aksine bu yıl Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde Gül’ün yeni yıl mesajı yayımlamayacağı da bildirildi.
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin yeni yıl mesajında “Yeni yılın ülkemize ve tüm insanlığa, barış, huzur ve güven getirmesini diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise hem tatil için gittiği memleketi Rize’de hem de Başbakanlık’ın internet sitesi üzerinden yeni yıl mesajını yayımladı. Başbakan Erdoğan yeni yıl mesajında, “2011 yılının ülkemize, milletimize, tüm insanlığa hayırlar getirmesini, sağlık, afiyet ve bereket dolu bir yıl olmasını diliyorum” temennisinde bulundu.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yeni yıl mesajında 2010 yılının CHP ve Türkiye ekseninde değerlendirmesini yaparken “2010 benim açımdan sürpriz bir yıl oldu, ağır bir sorumluluk getirdi. Bunun bilincindeyim, bunun için, ülkem için çalışıyorum. 2011′de de 2010′un bana verdiği olanakları kullanarak partimi iktidara taşıyacağım. Bunun tek yolu çalışmaktan geçer” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yeni yıl için barış temennisinde bulunan liderler arasındaydı. Bahçeli’nin mesajı, “2011 yılında; kavga yerine barışın, çatışma yerine uzlaşmanın, hiddet yerine sağduyunun, yoksulluk yerine zenginliğin, ayrılık yerine kucaklaşmanın ve bütünleşmenin egemen olması en öncelikli dileğim ve beklentimdir” şeklinde oldu
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.