Ekonomi Haber Girişi : 09 Temmuz 2018 14:09

Bakın ekonomiye katkısı ne olacak!

Bakın ekonomiye katkısı ne olacak!
Erzurum Merkez Karagöbek Barajının tamamlanmasının ardından depolanacak su ile 2.160 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacak.
Erzurumajans-Onur SAĞSÖZ-Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde sulu tarıma geçilmesi ve çevredeki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan ‘GÖLSU’ projesi kapsamında Erzurum’a bağlı Karagöbek’de baraj inşaatı devam ediyor.



Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Karagöbek Barajında depolanacak suyla 2 bin 160 dekar zirai arazinin sulanmasının sağlanacağını belirtti. İş kapsamında gövde kazıları bitirilerek derivasyon sağlandığını kaydeden Genel Müdürü Acu, “Şu an dolusavak 1.kademe kazıları ve yollar bitirildi. Dolgu imalatları devam etmekte olup 2018 yılında ise dolgu imalatlarının bitirilmesi hedeflenmektedir” dedi. Suyu bilinçli kullanan toplumların gıda ve tarımda yerini sağlamlaştırdığının altını çizen Genel Müdür Acu şunları söyledi. “Tarlada ürün yetiştirmede suyun önemi ve sulama sisteminin seçimi, Tarla bakımı kadar su imkânlarının değerlendirilmesi mevcut suyun en iyi şekilde kullanılması da çok önemlidir. DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama projelerinin devreye girmesiyle birlikte tarımın gelişmesine paralel olarak makineleşme ve tarım endüstrisinde yaşanan gelişmeler bu alanlarda da yeni istihdam imkânlarının oluşmasını sağlayacaktır. Diğer taraftan modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.”



Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Öte yandan temelden yüksekliği 37,50 metre olan Erzurum Merkez Karagöbek Barajının ve sulama inşaatının tamamlanmasıyla bölgede yapılacak sulu tarım sayesinde ülke ekonomisine yıllık 1.296.000,00 TL katkı sağlanacak.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.