Eğitim Haber Girişi : 03 Kasım 2016 16:55

Bakım Elemanlarına, Çocuk Korunması Eğitimi

Bakım Elemanlarına, Çocuk Korunması Eğitimi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda çalışan çocuklardan sorumlu personel ve bakım elamanlarına, öz değerlendirme çalışmaları kapsamında "Çocukların Korunması" eğitimi verildi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki kuruluşlarda çalışan çocuklardan sorumlu personel ve bakım elamanlarına, öz değerlendirme çalışmaları kapsamında "Çocukların Korunması" eğitimi verildi. 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Tamer Ekinci, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürü Şeyma Bingöl ve ilgili personel katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatma Güdücü Tüfekci, çocuk gelişiminin aşamalarını paylaşarak, çocuklarla sağlıklı iletişim kurmanın önemine değindi.

İnsanın kainatın efendisi olduğunu belirten Tüfekçi, moral gelişimi ve ahlaki gelişiminin çocuk gelişiminde önemli bir yer edindiğini söyledi.

Büyüme ve gelişmenin tanımını yapan Tüfekçi, büyümenin döllenme ile başlayan ergenliğin sonuna kadar devam eden bir süreç olduğunu ifade etti.

"Ahlaki gelişimi yüksek bireyler yetiştirmeliyiz"

Gelişimin bireyin doğum öncesinden başlayan ölümüne kadar geçen süreci kapsadığını anımsatan Tüfekçi, "Devlet korumasındaki çocukların bakımı ile ilgilenen görevlilerin tümü bu çocukları kendi çocukları gibi görmelidir. Özgüven çocuğun başarısını takdir etmekle sağlanır. Ahlaki gelişimi yüksek bireylerin yetiştirilmesi temel hedef olmalıdır. Kurumdaki tüm çalışanlar çocuklara yaklaşım konusunda ortak dil kullanmalıdır" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ekinci ise Tüfekçi'ye teşekkür ederek, personele düzenlenen anket sonucunda eğitimin konusunun belirlendiğini anımsattı.

Çocuk gelişimi konusundaki bilincin bakıcı anneler açısından son derece önemli olduğunu belirten Ekinci, hizmet içi eğitim programlarıyla çalışanların farklı alanlarda eğitildiğini ve mesleki kazanımlarının artırıldığını ifade etti.

Konuşmaların ardından Tüfekçi, katılımcıların sorularını yanıtladı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.