Bölge Haber Girişi : 30 Aralık 2010 12:27

Bakan'dan raporlu açıklama!..

Bakan'dan raporlu açıklama!..
Son günlerde Erzurum'u ikiye bölen Hava kirliliği ile ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ,Çevre İl Müdürlüğünden aldığı raporla açıklamada bulundu.

Rabia ÇETİN - (Erzurum Ajans)-Son günlerde Erzurum'u ikiye bölen hava kirliliği ile ilgili tartışmalara Sağlık Bakanı son noktayı koydu.

KUDAKA’nın açılışı için Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’da ki hava kirliliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Erzurum Çevre İl Müdürlüğünden aldığı hava kirliliği ile ilgili raporu göstererek konuşan Sağlık Bakanı Akdağ, “bu rapora baktığınızda Erzurum’daki hava kirliliğinin sınırı aştığı günler sadece 2 gündür. Geri kalan günler de büyük çapta bir hava kirliliği bulunmuyor. Dedikodu ile hareket etme kültüründe olanlar bundan vazgeçmeliler. Erzurum’un yarısından fazlası doğal gaz kullanıyor, eğer bugün Erzurum’da doğal gaz kullanılmasaydı Aralık ayında Erzurum’da rüzgârsız bir hava da dışarıda durulmazdı. Yani Erzurum’da  hava kirliliği çok fazla bulunmuyor, olan hava krililiği de Erzurum’un rüzgarsız olmasından kaynaklanıyor.” Dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.