Bölge Haber Girişi : 19 Şubat 2011 04:22

Bakan Yıldırım o kişiyi görevden aldım!..

Bakan Yıldırım o kişiyi görevden aldım!..
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD'nin seyahat ve aktüalite dergisi Raillife'in şubat sayısındaki Erzurum'a ilişkin yazıyla ilgili olarak,Bunu yapanın benim bakanlığımın personeli olması durumun vahametini değiştirmez.

Erzurum Ajans-Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, TCDD'nin seyahat ve aktüalite dergisi Raillife'in şubat sayısındaki Erzurum'a ilişkin yazıyla ilgili olarak, “Bunu yapanın benim bakanlığımın personeli olması durumun vahametini değiştirmez. Bu arkadaş gerekli karşılığı görmüş, mevcut görevinden alınmıştır” dedi.


Romanya'daki temaslarını tamamlayarak yurda dönen Yıldırım, Sabiha Gökçen Havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, ziyareti esnasında Erzurum'da yaşanan olayın büyük bir infiale sebep olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Yanlış, talihsiz, kabul edilemez bir yazı. Kızlarımız, kadınlarımız hakkında böylesine çirkin söz ve benzetmeleri yapmak, hele hele kahramanlık ve bağımsızlık sembolü olmuş Nene Hatun'un memleketinde, Erzurum'daki kadınlarımıza böyle bir şeyi layık görmek asla ve asla kabul edilemez” diye konuştu.

Bu olayı şiddetle reddettiklerini ve kınadıklarını vurgulayan Yıldırım, “Bunu yapanın benim bakanlığımın personeli olması durumun vahametini değiştirmez. Bu arkadaş gerekli karşılığı görmüş, mevcut görevinden alınmıştır. Ben bir kez daha başta Erzurumlu hemşehrilerimiz, hanımlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızdan özür diliyorum. Böyle bir olayın tekrar yaşanmamasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

 BAKAN AKDAĞ: TALİHSİZ BİR YAZIYDI GEREĞİ DE YAPILDI

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, söz konusu derginin yayımından sonra Erzurumlu vatandaşların haklı olarak tepkilerini dile getirdiklerini ve kendilerinin de konunun takipçisi olduklarını söyledi.

Dergideki yazının sorumlusunun görevinden alındığını anımsatan Bakan Akdağ, “Sayın Bakanımız Yıldırım, yurt dışından döner dönmez bu talihsiz yazıdan dolayı özellikle üzüntülerini dile getirmiş olup, Erzurumlu hemşehrilerimiz, hanımlarımız olmak üzere tüm kadınlarımızdan özür dilemiştir. Ben de üzüntülerimle birlikte, böylesi bir talihsiz hatanın tekrar yaşanmamasını diliyorum” dedi.


 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.