Ekonomi Haber Girişi : 22 Şubat 2019 15:30

Bakan Selçuk'tan EYT açıklaması

Bakan Selçuk'tan EYT açıklaması
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yüz binlerce vatandaşın merakla takip ettiği emeklilikte yaşa takılanlar konusu ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu.
Erzurumajans-Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yüz binlerce vatandaşın merakla takip ettiği emeklilikte yaşa takılanlar konusu ile ilgili açıklamada bulundu. Selçuk, EYT için 'gündemimizde yok' dedi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILMAK NE DEMEK?

E-devlet platformunda (turkiye.gov.tr) 4A, 4B veya 4C hizmet dökümünüzdeki bilgilere göre “normal şartlarda ne zaman emekli olurum?” aracı iş gününüzü ve emekli olabileceğiniz yılı gösterir. Söz konusu araçta iş gününüzün emekli olabileceğiniz yaştan önce biteceğini görebilirsiniz. İşte emeklilikte yaşa takılmak buna deniyor. Yani emekli olmak için gerekli asgari iş gününü tamamladıktan sonra yasaya göre emekli olabileceğiniz yaşı beklemeniz gerekiyor.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKINLAR NE İSTİYOR?

Seslerini duyurmaya çalışan EYT'ler düzenledikleri online imza kampanyası ile özellikle erken emeklilik istemedikleriniz, 1999 yılında çıkan 4477 sayılı yasanın geriye doğru işletilmesi nedeniyle mahrum kaldıklarını belirttikleri haklarını geri istediklerini ifade ediyorlar. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.