Bölge Haber Girişi : 01 Şubat 2010 00:50

Bakan Akdağ'dan MHP'ye açılım cevabı!...

Bakan Akdağ'dan MHP'ye açılım cevabı!...
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile Erzurum'da düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.
Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker Erzurum'da düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katıldılar. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, burada yaptığı konuşmada MHP ve CHP'ye yüklendi. Akdağ, "Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi ruh ikizi olmuştur. Artık Milliyetçi Hareket Partisi yöneticilerinin tarzları, tavırları, ifadeleri onlara 'milletçi' demeyi de mümkün kılmıyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, geçen yıl Türk çiftçisinin 8.5 milyar lira kredi kullandığını, bunun da yüzde 98'inin geri ödendiğini açıkladı.

Kendilerinden önceki iktidar döneminde Dünya Bankası'na, Türkiye'de tarıma verilen destekleri kaldırmaları yönünde taahhütleri bulunduğunu, o zaman çiftçiye verilen kredilerde yüzde 59 faiz oranı uygulandığını dile getiren Bakan Eker, "Destekleri kaldırmışlardı. Sadece doğrudan gelir desteği veriyorlardı. 1 milyar 800 milyon destek veriyorlardı, seçim yılı. Ondan önceki yıl verilen destek 500 milyondu. Biz bunların kaldırdıkları desteği 3 kattan fazla artırarak üstüne de 25 tane destek çeşidi koyarak bugün çiftçimize ödüyoruz. Çiftçiye artık düşük faizli kredi kullandırıyoruz. Geçen sene Türk çiftçisi 8.5 milyar, eski parayla 8.5 katrilyon kredi kullandı. Peki bunun geriye dönüş oranı, yani bu krediyi alıyordu da borcunu geri ödüyor mu? Çok şükür ödüyor. Yüzde 98 oranında geri dönüşü oldu. 2002'de bu oran ise yüzde 38'di. Geriye kalan kısım ödenemiyordu" şeklinde konuştu.

Hayvancılığa verilecek desteğin bu yıl 1 milyar 250 milyon lira olacağını, imkanlar artıkça verilen destek miktarının daha da artırılacağını ifade eden Tarım Bakanı Eker, "Sadece tarım ve hayvancılıkta değil her alanda çok daha iyi konuma geldik. Bizimle beraber AK Parti ile beraber Türkiye demokratikleşiyor, Türkiye sivilleşiyor ve Türkiye şeffaflaşıyor, Türkiye zenginleşiyor ve Türkiye itibar kazanıyor" diye konuştu.



SAĞLIK BAKANI'NDAN MHP'YE TEPKİ

Türkiye'de son günlerde erken seçim yapılmasını isteyenlerin olduğunu vurgulayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise burada yaptığı konuşmasında, "İktidarlarında Bayan Ecevit'in hakaretlerine razı olanlar, mecbur kaldıkları için bırakıp gittiler. Şimdi bize 'gelin erken seçim yapalım' diyorlar. Biz milletin emanetini hangi güne kadar aldıysak o güne kadar taşırız ve milletimize hizmet etmeye gece-gündüz devam ederiz. O gün geldiğinde de sandık önüne gideriz" görüşünü dile getirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı'nın önceki gün Erzurum'da partisine yönelik eleştirilerini değerlendiren Bakan Akdağ, "Bugün açıkça ifade ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile Milliyetçi Hareket Partisi ruh ikizi olmuştur. Artık Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) yöneticilerinin tarzları, tavırları, ifadeleri onlara 'milletçi' demeyi de mümkün kılmıyor. Bunlar ulusalcı oldular, CHP ile beraber ulusalcı oldular. Aynı kişinin konuşmalarına bakıyoruz, Ana Muhalefet Partisi Başkanı ne söylüyorsa bu da aynısını söylüyor. Bunlar ruh ikizi oldu" ifadelerini kullandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.