Erzurum Haber Girişi : 11 Temmuz 2017 15:30

Bakan Akdağ'dan şehit ailesine ziyaret

Bakan Akdağ'dan şehit ailesine ziyaret
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden Yakup Sürücü'nün ailesini ve Karskapı şehitliğini ziyaret etti.
Erzurumajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 15 Temmuz demokrasi şehitlerinden Yakup Sürücü'nün ailesini ve Karskapı şehitliğini ziyaret etti.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, beraberindeki Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ile birlikte demokrasi şehidi Yakup Sürücü'yü kabri başında ziyaret etti. Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'nda şehit olan polis memuru Yakup Sürücü'nün kabristan ziyaretinin ardından baba İbrahim Sürücü ve aileyi ziyaret eden Bakan Recep Akdağ ve beraberindeki heyet, daha sonra Karskapı şehitliğine ziyarette bulundu.

BAKAN AKDAĞ, ŞEHİDİN MEZARINDA AĞLADI



Şenkaya İlçesi'nden Erzurum'a dönen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Lalapa Camii'nde öğlen namazını kılıp, şehitler için okunan mevlit duasına katıldı. Buradan Karskapı Şehitliği'ne giden Bakan Akdağ ve yanındakiler, şehit mezarlarına kırmızı karanfil bıraktı. Bakan Akdağ daha sonra asri mezarlıktaki polis şehitliğine giderek darbe girişimi sırasında Ankara'da şehit olan 25 yaşındaki özel harekat polisi Murat Ellik'in mezarı başında dua etti. Bakan Akdağ, burada yaptığı açıklamada konuşurken gözyaşlarını tutamadı. Çok duygulanan Bakan Akdağ, şunları söyledi:

"Şenkaya'daki şehidimi ziyaret ettikten sonra buraya geldik. Burada da Murat Ellik kardeşimizi ziyaret ediyoruz. Buradan Pasinlere ilçesine giderek bir diğer şehit polisi Yakup kardeşimizi mezarı başında anacağız. Cenabı hak bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Bugün özel bir gün. Hususen 15 Temmuz devlet için canını feda eden bütün kardeşlerimizin cenabı hak mekanlarını pür nur eylesin. Bize de onların şefaatini  nasip eylesin. Rabbim razı olsun. Biz 15 Temmuz'dan hemen sonra kardeşlerimizin aileleri ile birlikte olduk. Bugün bir kere daha birlikteyiz. Aslında bu birliktelik milletimizin birlikteliğidir. Bu birliktelik bizim devletimiz, vatanımız, bayrağımız tüm bu mukaddeslerimizle birlikte olmamızdır. Bu o kadar önemli ki, 15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız. Cenabı hak bu millete bir daha 15 Temmuzlar yaşatmasın. Birileri her ne kadar 15 Temmuz ruhu unutulsun, ortadan kalksın istese de bunu başaramazlar. Çünkü 15 Temmuz bize geleceğimizi bir kere daha hakkın hediye ettiği bir gündür."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.