Bölge Haber Girişi : 01 Eylül 2010 16:44

Bakan Akdağ Muş'ta!..

Bakan Akdağ Muş'ta!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili bölgede olumlu bir yarışma havasının doğduğunu belirterek, halk oylamasının demokrasiyi yargının vesayetinden kurtaracağını vurguladı.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 12 Eylül'de yapılacak referandumla ilgili bölgede olumlu bir yarışma havasının doğduğunu belirterek, halk oylamasının demokrasiyi yargının vesayetinden kurtaracağını vurguladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bitlis ve Erzurum'da gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Muş'a geldi. Türk Hava Yolları'nın İstanbul-Muş seferini yapan tarifeli uçağıyla Muş'a gelen Bakan Recep Akdağ'ı; havaalanında Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, AK Parti Bitlis milletvekilleri Zeki Ergezen ve Vahit Kiler ile Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın karşıladı. VIP salonunda geziyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, Bitlis'te sağlık personeliyle bir araya geleceklerini ve sağlık yatırımlarını

da masaya yatıracaklarını söyledi. Bitlis'teki programın ardından Erzurum'a geçeceğini belirten Akdağ, 12 Eylül'e kadar burada kalacağını ve referandumla ilgili vatandaşları bilgilendireceklerini dile getirdi.

Referandumla ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, yeni anayasayla demokrasinin yargı vesayetinden kurtulacağını vurguladı. Herkesin referanduma 'evet' demesi gerektiğini kaydeden Akdağ, "Çünkü referandum ülkenin önünü açacak, demokrasimizin önünü açacak, demokrasimizi yargının vesayetinden kurtaracak, yargının milletin iradesi üstündeki, daha doğrusu 12 Eylül darbe sonrası yargı sisteminin halkımızın üstündeki hükümdarlığını ortadan kaldıracak bir anayasadır. Dolayısıyla Türkiye'deki bütün

demokratlar, özgürlüklerden yana olanlar anayasaya 'evet' diyecekler. Bazı parti liderlerinin hayır kampanyalarının ana sebebi partilerini düşünmeleridir, memleketi düşünmeleri değil. Dolayısıyla kendi partilerinden olan, kendi tabanlarından olan değerli vatandaşlarımız bu anayasaya büyük ölçüde 'evet' oyu verecekler. Onlar yapabildikleri kadar kafa karıştırmaya çalışıyorlar. Ünlü, ünsüz herkesten 'evet' demesini bekliyoruz, ülkenin geleceği için bunun böyle olması gerekiyor" dedi.

Bölgede olumlu bir yarışma havasının doğduğunu belirten Akdağ, "Bu bölgede büyük oranda 'evet' oyu bekliyoruz. Ben Erzurum ve milletvekiliyim ve Erzurum olarak da komşu illerimizi geçmeye çalışıyoruz. Bu bölgedeki illerde olumlu yönde bir yarış havası doğdu. Cumhurbaşkanlığı referandumunda hayır kampanyası yapanlar, aşağı yukarı aynı çevreler. Meseleye baktığımızda işin özünü anlıyoruz. Halkı işin içine katmak istemiyorlar. Birtakım imtiyazlı zümrelerin, Danıştay'da 5 kişilik bir dairenin, HSYK'daki 5

yargıcın, Anayasa Mahkemesi'nde 11 yargıcın belli bir bölümünün halkın iradesinin üstünde olması birilerinin işine geliyor. Ama bölge halkı bunun farkında. Buralarda özellikle BDP'nin, 'Seçime gitmeyin' şeklindeki çağrısının da ben cevap bulacağını zannetmiyorum. Halkımız bu değişikliklerin kendisine getireceği hayırlı sonuçları biliyor. Onun için vatandaşlarımız sandığa gidecekler ve büyük bir 'evet' oyu çıkacak" diye konuştu.

Gazetecilerin KKKA tedavisiyle ilgili sorusunu cevaplandıran Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kenelerin bulaştırdığı hastalık, ülkenin belli bölümlerinde görülüyor. Bu bölgede vatandaşlarımız keneye karşı şuurlandıkça hastalığı kontrol altına almaya başlıyoruz. Bütün kırsalda yaşayan vatandaşın, Karadeniz'in belli bir hattında bu işe karşı uyanık olmasıyla alakalıdır. Bu sene vaka sayılarında azalma oldu. Halkı bilinçlendirmek için çok çalıştık. İnşallah gelecek yıl vaka sayısında azalma olur. Tedaviyle

ilgili olarak Ankara Üniversitesi'ndeki hocalarımız yeni bir yöntemi bir vakada çalışmışlar ve olumlu sonuç alınmış. Bu bir vaka, sonuca ulaşmamız, yorum yapmamız için yeterli değil. Bakanlığımız bu hocalarımızla irtibat halindeydi. Şimdi ygun bir biçimde başka hastalar üstünde de tedavi şekli denenecek. Henüz standart bir tedavi şekli olduğunu söyleyemeyiz. Ümit ederim ki çok başarılı olur. Öncelikle korunmalıyız, ikinci aşama ise tedavidir."

Bakan Recep Akdağ ve beraberindekiler, daha sonra karayoluyla Bitlis'e hareket etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.