Bölge Haber Girişi : 05 Eylül 2010 16:48

Bakan Akdağ köprüköy'de!..

Bakan Akdağ köprüköy'de!..
Erzurum'un Köprüköy ilçesinde halka hitap eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "'HSYK'nın ne yaptığını biz biliyoruz. HSYK, CHP'nin yanında bir siyaset unsuru gibi çalışıyor" dedi.

Erzurum Ajans-Erzurum'un Köprüköy ilçesinde halka hitap eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "'HSYK'nın ne yaptığını biz biliyoruz. HSYK, CHP'nin yanında bir siyaset unsuru gibi çalışıyor" dedi.

Köprüköy ilçesindeki Belediye Parkı'nda düzenlenen mitingde, halk oylamasına sunulacak değişikliklerini değerlendiren Bakan Akdağ, "1960'dan beri bu memleket çok çile çekti. Bunlar bizim camilerimizi depo yapmadı mı? Bunlar kendi Kur'anı'nı öğrenmeye çalışan insanları sanki suçlu gibi takip etmediler mi? Size 'niye anayasayı değiştiriyorlar' diye sorduklarında, 'biz bir daha bu memlekette darbe istemiyoruz, darbeci de istemiyoruz. Onun için değiştiriyoruz' diyin" dedi.

"İrademizin elimizden alınmasına razı değiliz" diye devam eden Bakan Akdağ, "Demokrasi ile yaşıyoruz. Demokrasilerde, milletin üzerinde asker gücü, asker vesayeti olur mu? Demokrasilerde, yargıç vesayeti olur mu? Yargı, hukuku, adaleti sağlamak için vardır, milletin hakkını elinden almak, gasp etmek için değil. Anayasa Mahkemesi, Danıştay, HSYK bunun için yok. Sayın Sezer'in Anayasa Mahkemesi'ne atadığı üyeler, bu memleketi koruyacak, Sayın Abdullah Gül'ün atadığı üyeler memleketi korumayacak, öyle mi?

Biz inandık mı buna? İnanmadık, tabi ki. HSYK ve anayasanın yapısını değiştiren anayasa referandumuna 'evet' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP'nin başvurusu üzerine Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen Tam Gün Yasası'na da değinen Akdağ, kamuda çalışan doktorların muayenehane açıp açmamasıyla ilgili, her gittiği yerde mini referandum yaptığını, ancak medyanın buna yer ayırmadığını söyledi. Akdağ, "Demek ki onlar için Kılıçdaroğlu'nun iftirası, Bahçeli'nin bühtanı önemli" dedi.

Söz konusu yasayla ilgili yine mini referandum yapan Akdağ, bu konuda kendisine destek veren Köprüköy halkına teşekkür etti. Akdağ, "Bu mini referandumları yayınlamayın, yayınlamayın 12 Eylül sabahında biz size göstereceğiz. Neyin dersini vereceğiz, halkın dersini vereceğiz" diye konuştu.

Muhalefet partilerinin politikalarını eleştiren Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Bahçeli, 'Recep Tayyip Erdoğan, ülkücülere nasıl kardeş der' diyor. Tabi ki ülkücüler bizim kardeşimizdir. Ama Sayın Bahçeli, bugün Kılıçdaroğlu'nun yanında durarak, başkalarının yanında durarak yanlış yapıyor. Bu yanlışı yapmasın. Bu yanlışı 1999'da yaptı ve 2002'de başına geleni biliyorsunuz. Bu yanlış bir iş. Neden biz darbecileri alkışlayanların partisiyle yan yana duracağız? Böyle bir şey nasıl yaparız? Sayın Bahçeli diyor ki, -AK Parti HSYK'nın yapısını değiştirecek ve kendi Hakimler ve

Savcılar Yüksek Kurulu'nu yapacak. Onun için referanduma karşıyız-. Böyle iftira olmaz. Biz HSYK'nın ne yaptığını biliyoruz. CHP'nin yanında bir siyaset unsuru gibi çalışıyorlar. Böyle yüksek yargı mahkemesi olur mu, siyasetin bir arka bahçesi olur mu? Yüksek yargının işi tarafsızlıktır."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.