Bölge Haber Girişi : 26 Ağustos 2010 14:54

Bakan Akdağ Erzurum'da!..

Bakan Akdağ Erzurum'da!..
12 Eylül Anayasa değişikliği referandum çalışması yapmak üzere memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Manisa Devlet Hastanesi'nde yaşanan ölüm vakalarına ilişkin, endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtti.

Erzurum Ajans-12 Eylül Anayasa değişikliği referandum çalışması yapmak üzere memleketi Erzurum’a gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Manisa Devlet Hastanesi'nde yaşanan ölüm vakalarına ilişkin, endişe edilecek bir durumun olmadığını belirtti.

Erzurum Havalimanı’nda Manisa’da yaşanan ölüm vakalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Akdağ, şöyle konuştu:

“ Manisa'da çalışan enfeksiyon hastalıkları uzmanı doktorun bir takım ölümle sonuçlanan bazı vakaları bildirmesinin ardından süratle bilimsel heyet oluşturularak şehre gönderdik. Heyet Manisa'da incelemelerde bulunuyor. Şimdi oradaki arkadaşlarımız 16 vaka görmüş. Bunların 6'sı da hayatlarını kaybetmiş. Birbirlerine benzer sebeplerden hayatlarını kaybetmişler, yüksek ateş, şuur bozulması gibi durumlar. Dolayısıyla Yunanistan'dan benzer bir hastalık olduğu için acaba oradan getirilen bir virüsle mi oldu diye bilim adamlarımız hemen süratle bir çalışmaya girdiler. Bir değerlendirme içerisinde, yurt dışı bazı laboratuarlarla da görüşmek suretiyle ortak bir etken var mı, ortak bir sebep var mı ve bu daha ciddi bir salgına yol açabilir mi diye önceden tedbirimizi almış olduk. Ancak bunun anlamı ne Yunanistan'da görülen virüsle ilgili olduğudur ne de bunun bir salgın olarak yayılacağıdır. Bu bir tedbir, önlem almadır. Bana dün akşam yeni vakanın olmadığı söylendi. Bu sevindiricidir. İnşallah önemli bir şey çıkmayacaktır. Ama benzeri bütün durumlarda olduğu gibi süratle takip eden bir mekanizmamız var artık. Şu anda endişe edilecek bir durum gözükmüyor. Ama meseleyi yakın bir şekilde takip etmeye devam edeceğiz. Yunanistan'da görülen hastalığın virüsü, sivrisineklerin taşıdığı bir mikropla alakalı. Şu anda bununla ilgili bir şey çıkmadı ortaya. Bir delil çıkmadı. Ama işin o tarafını da araştırıyoruz. Önemli olan ortada yeni bir vakanın olmayışıdır. Meseleyi yakından takip edeceğiz”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.