Siyaset Haber Girişi : 03 Haziran 2016 11:39

Bakan Akdağ Erzurum'da

Bakan Akdağ Erzurum'da
Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ, memleketi Erzurum'da 'Efsane geri döndü' pankartları ile karşılandı.
Erzurumajans-Sağlık Bakanı olan Recep Akdağ, memleketi Erzurum'da 'Efsane geri döndü' pankartları ile karşılandı.

18 Kasım 2002'den 24 Ocak 2013'e kadar Sağlık Bakanı olarak görev yapan Recep Akdağ, '3 dönem kuralı' nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmedi. 1 Kasım erken genel seçimlerinde partisi tarafından yeniden Erzurum'dan birinci sıra milletvekili adayı gösterilen Recep Akdağ kabinede yer almazken, MKYK üyesi ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi. 

Başbakan Davutoğlu'nun istifası ile 65'inci Hükumeti Kuran Binali Yıldırım, Recep Akdağ'ı yeniden Sağlık Bakanlığı görevine getirdi. Sağlık Bakanı olduktan sonra bugün saat 09.30'da uçakla Erzurum'a gelen Akdağ'ı havalimanında Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, protokol üyeleri ve vatandaşlar karşılandı. 

'Efsane geri döndü' pankartları ile karşılanan Akdağ, vatandaşlarla tek tek tokalaşıp kadınlara karanfil verdi. VIP salonu çıkışında kurulan kürsüden konuşan Akdağ karşılamaya gelenlere teşekkür etti. Akdağ Almanya'nın Parlamentosunun aldığı karara da değinerek şunları söyledi:

"Sakın aldırmayın. Ne Almanya'nın aldığı en son karar. Ne de başkalarının yaptığı yanlışlar bizi yolumuzdan bir dakika bile alıkoyamacaktır. Dün Almanya Parlamentosunda alınan karar aslında bize Erzurum'da ninelerimizin, dedelerimizin bizzat benim kendi ninem ve dedemin anlattıkları ile örtüşmüyor. Onlar burada zamanında Ermeni çetecilerinin zulmünü nasıl yaşadıklarını bize o olayların birinci şahitleri olarak anlattılar. Tarih birilerinin siyasi maksatlarla parlamentolarında parmak kaldırmaları ile değişmez. Tarih kendi hükmünü icra eder ve herkes bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti dün kurulmuş bir Cumhuriyet değildir. Bu milletin tarihi binli yılları aşmış bir tarihtir. Biz alınan yanlış kararlardan etkilenecek bir ülke değiliz. Yolumuza devam edeceğiz."

Konuşmasında sonra Bakan Akdağ, bindiği otobüsle uzun bir araç konvoyu eşliğinde şehir merkezine doğru yola çıktı. Havalimanı çıkışında konvoyun önü atlı ciritçiler tarafından kesildi. Akdağ ve beraberindekiler otobüsten inerek ciritçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.