Bölge Haber Girişi : 01 Mart 2011 00:36

Bakan Akdağ Erbakan Hoca'yı anlattı!..

Bakan Akdağ Erbakan Hoca'yı anlattı!..
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, ailesine ve Saadet Partisi (SP) camiasına baş sağlığı diledi.

Erzurum Ajans-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu ifade ederek, ailesine ve Saadet Partisi (SP) camiasına baş sağlığı diledi.

 
Erbakan'ın Türkiye'ye hizmet etmiş 'güzel bir insan' olduğunu belirten Akdağ, "Kendisi gerek bilim adamlığı döneminde gerekse siyaset döneminde hayırlara vesile olmuştur. Allah'ın rahmetine kavuştu. Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Hepimizin gideceği yer o rahmet dünyası olacak." dedi.
 
 
Saadet Partisi Genel Merkezi'ne taziye ziyaretinde bulunan Akdağ, Erbakan'ın kendi hayatında ayrı bir yere olduğunu aktardı. Akdağ, "Rahmetli babacığım Yahya Akdağ, Erbakan Hoca ile siyasete başlamıştı. 1969'da Milli Nizam'da daha sonra Milli Selamet partisiyle… Kendisi 1973'te Erzurum milletvekiliydi. Ben o zaman 13 yaşındaydım. Gerek Ankara'daki evimizde gerekse başka mekanlarda o yaşlarda Erbakan Hoca'yı tanıdım. Daha sonraki yıllarda üniversitede siyaset dışındaki görevlerimde devam ettik. Ama yıllarca izledim." diye konuştu. Erbakan'ın ülkenin demokrasisine ve özellikle sivil siyasete önemli hizmetlerde bulunduğuna işaret eden Akdağ, "Erbakan bu ülkede ülkenin değerleriyle birlikte siyaset yapılabileceğini gösteren insanlardan biriydi. Bunu çok önemli buluyorum." diye konuştu.
 
 
Bakan Akdağ, siyasetin halkla yapılabileceğini işaret ederek "Dolayısıyla siyaset hiçbir zaman halkın değerlerine sırtını çeviremez Erbakan hoca da halkın değerleriyle son nefesine kadar siyaset yapmış biriydi." şeklinde konuştu. Saadet Partisi Genel Merkezi'ne gelerek taziye ziyaretinde bulunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise parti yetkilileriyle cenaze programı hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu aktardı.
 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.