Bölge Haber Girişi : 16 Kasım 2009 12:14

Bakan Akdağ, Erzurum'da açılımı anlattı!..

Bakan Akdağ, Erzurum'da açılımı anlattı!..
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, demokratik açılım içerisinde federasyon veya etnik özerklik bulunmadığını açıkladı. Akdağ, "Annelerimiz farklı dili konuşabilir ama biz tek bir milletiz. İnsanların özgür olduğu, korkmadığı, devletinin kendisinin hizme
Erzurum Ajans- Sağlık Bakan Recep Akdağ, hükümetin açılıp programını anlatmak için Erzurum'a geldi. Erzurum Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Akadağ'ı burada vali yardımcı Nurullah Aktaş karşıladı. Tören mangasını selamladıktan sonra valilik makamına geçen Sağlık Bakanı, burada demokratik açılımla ilgili açıklamada bulundu.

TÜRKİYE SON 25 YILDA BÜYÜK ACILAR YAŞADI

Türkiye'nin son 25 yıl içersinde yaşadığı acıların, Türk insanının son 25 yıldır çektiği sıkıntıların, annelerin, ailelerin ızdıraplarını, gözyaşlarını asgariye indirmek amacıyla bir çalışma içerisinde olduklarını belirten Bakan Akdağ, bütün toplumun açılıma katkı vereceğine inandıklarını kaydetti. Bakan Akdağ, "Bu işe muhalefet edenler daha işin başından kestirip atanlar olmadı değil, ama bu bizim azmimizi kararlılığımızı azaltmayacaktır. Türkiye'nin şu yıllarda yakaladığı en önemli fırsat olduğunu düşünüyoruz. Kononjoktürel şartlar, komşularımızla olan ilişkilerimiz, Türkiye'deki şartlar bu işin bir devlet projesi olarak bugüne kadar getirilmesi hakikaten başarıya ulaşacağımız konusunda bizim inancımızı kuvvetlendirmiştir. Bu milli birlik projesidir ve büyük başarıyla gerçekleştirilecektir. Bugünden yarına bu meselenin tamamlanacağına dair de bir şey söyleyemeyiz. Ama olumlu bir sürecin içerisine girdik. Demokratik açılım bir taraftan halkımıza hakkı olan hangi inançtan olursa olsun, hangi etnik kökenden olursa olsun, hangi dili konuşursa konuşsun hakkı olan özgürlükleri ve daha çok demokrasiyi yerine getirirken öbür taraftan bu ülkenin temelini teşkil eden, bu ülkenin ana direkleri üzerinde hassasiyetleri de koruyacaktır" diye konuştu.

"VATAN BİR BÜTÜNDÜR ASLA PARÇALANAMAZ!"

Türkiye'nin üniter devlet yapısının asla değiştirilemeyeceğinin altını çize Bakan Akdağ, Türkiye'nin hassasiyetleri ile ilgili şunları söyledi: "Bizim dedelerimizn kanıyla, şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş vatan toprağı parçalanamaz. Bir üniter devletimiz var, bu üniter devletin yapısı asla değiştirilemez. Türkiye'de federasyonlar veya etnik özerklikler isteyenlerin düşüncelerine asla katılmıyoruz. Demokratik açılımda bunların hiçbiri yoktur. Al bayrağımız hepimizin kutsalı olarak, bütün milletin 72 milyon insanın bayrağı olarak dalgalanacaktır ve biz şerefle bu bayrağın altında yaşamaya devam edeceğiz. İstiklal Marşımız birdir ve biz tek milletiz. Farklı etnik kimliklerimiz olabilir, annelerimiz farklı dili konuşabilir ama biz tek bir milletiz. Kardeşlik hukuku içersinde yaşamaya, ülkeyi daha iyi refah içerisinde yaşanır, İnsanların özgür olduğu, korkmadığı, birey olarak güçlü hissettiği, devletinin kendisinin hizmetinde olduğunu hissettiği bir geleceğe doğru inşallah geleceğe hep birlikte devam edeceğiz. Bu kararlılık ve azim en önemli gücümüzdür."

'SÜRECE ERZURUMLULAR OLARAK KATKI VERECEĞİZ'

Erzurumlular olarak sürece en iyi katkıyı vereceklerini dile getiren Bakan Akdağ, Erzurum'un kurtuluş savaşından önce, kurtuluş savaşı yıllarında, cumhuriyet döneminde ülkenin birlik ve beraberliği adına üstüne düşenleri yerine getirdiğine dikkat çekti. Akdağ, "Bu işin ilgilisi olan herkes ile görüşülerek, toplumun ortak aklı oluşturuldu. Dün de bu konu gündeme geldi ve milletimize Arz edildi. Bugün sivil toplum kuruluşlarıyla ve basınımızla bir araya gelerek bu meseleyi milletimize anlatmak için Erzurumdayız." şekline konuştu.

GAZETECİLER İLE ÖZEL AÇILIM SOHBETİ

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, valilik ziyaretinini ardından  Erzurum'da medya temsilcileriyle sohbet toplantısı düzenledi.
Kürt açılımı çalışmalarında, 3,5 aydır toplumun her kesiminden görüşler alınarak hareket edildiğini, yapılan çalışmaların ihtiyatla sürdürüldüğünü, kimsenin endişeye kapılmasına gerek olmadığını anlatan Akdağ, provokasyonlara dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalından söz eden Bakan Akdağ, şunları söyledi:
''(TRT 6 olursa vatan bölünür) dediler. Ne demek vatan bölünür. Ne oldu? Bazen bakıyorum seyrediyorum. Kürtçe bilmiyorum ama programlardan anlıyoruz, bazen de altyazı koyuyorlar. Şahane sağlık programları, kültür programları, belgesel programlar var. Roj TV'yi mi seyretsin? Bırak da TRT'yi seyretsin. Gidip de yurt dışından yayın yapanı mı seyretsin? Şimdi adım atılıyor. 24 saat yayın yapılacak.''

Bakan Akdağ, bu tür yayınlarla ülkeye herhangi bir şey olmayacağını, korkulmaması gerektiğini kaydederek, ''Resmi dil Türkçedir, üniter devletimiz var, bayrağımızı, vatanımızın birliğini, bütünlüğünü asla tartışmaya açmayız'' diye konuştu.

"AK PARTİ GÜNEYDOĞU'DA DA BİRİNCİ PARTI"

Doğu ve Güneydoğu bölgelerine bu iktidar döneminde doğru dürüst hizmet gittiğini ifade eden Bakan Akdağ, şöyle devam etti:
''Vatandaşların evlerinden su akar oldu. Mezradan hasta ilk defa helikopterle alındı. Buradaki vatandaşlar, ilk defa devletin vatandaşı şefkatli biçimde teröristten ayırdığını gördü. Bu bölgeler iktidarın ayak atması sayesinde, devletin kendileriyle beraber olduğunu gördüler. Diğerleri oraya arada sırada gidiyordu, sembolik olarak. Şu gerçeğe dikkat edilmesi lazım. AK Parti Güneydoğu'da birinci parti. DTP ikinci parti. MHP ve DTP'nin bu meselede o kadar ayağa kalkmasının nedeni de budur.''

Karşı çıkışların 12 Eylül öncesi durumu çağrıştırdığını ifade eden Bakan Akdağ, provokasyonlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Bakan Akdağ'ın Karayolları Bölge müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği sohbet toplantısına gazetecilerin yanısıra; Erzurum Milletvekilleri Muzaffer Gülyurt, Saadettin Aydın,  Muhyettin Aksak ve Fazilet Dağcı Çığlık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler ile AKP İl Başkanı Murat Kılıç katlıdı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.