Bölge Haber Girişi : 01 Eylül 2010 00:00

Bahçeli'den, Erdoğan'a 3 Eylül çağrısı!..

Bahçeli'den, Erdoğan'a 3 Eylül çağrısı!..
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 yıldan buyana ülkücü hareketin içerisinde bulunmayanlarını çıkarılarak ülkücü hareket adına evetçi bülbül yapıldığını ifade ederek,''"Herkes haddini bilmeli''dedi.
Erzurum Ajans-Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 yıldan buyana ülkücü hareketin içerisinde bulunmayanlarını çıkarılarak ülkücü hareket adına evetçi bülbül yapıldığını ifade ederek, "Herkes haddini bilmeli, ülkücü hareket üzerinde kimse pazarlık yapmamalı, oyun oynamamalı, ülkücü kimliği AK Partiye peşkeş çekilmemeli" dedi.

Partisi tarafından İstasyon Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklendi. Geniş güvenlik önlemi alınan miting alanında referanduma niçin hayır dediklerini anlatan Bahçeli, "Bugün halk oylaması uzlaşmadan uzak, ben bilirim, yaparım dayatmasıyla ortaya konmuş olan anayasa değişiklik paketidir. Bu değişiklik paketi milletin anayasası değildir. Bu anayasa AK Partinin anayasasıdır, Recep Tayyip Erdoğan'ın anayasasıdır" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın öfkeli sinirli bir halde Ramazan ayı olmasına rağmen oruçlu ağızdan çıkmayacak çirkinlikte yalan ve iftiralarla milleti aldatmaya çalıştığını kaydeden Bahçeli, "Bunu niye yapıyor, bu kadar sıkışmasının ve bu kadar sinirlenmesinin öfkeli olmasının bu kadar yalan ve iftiraya baş vurmasının siyasi üslubu yozlaştırmasının çirkinleştirmesinin sebebi ne ola ki? Böyle bir dönemde neye mahkum, neye mecbur sayın Başbakan? Bunu açıklaması lazım. Kiminle işbirliği yapıyor, kiminle pazarlık içindedir. Bunu kamuoyuyla paylaşması lazım" dedi.

Hükümetin anayasa değişikliği paketiyle 2011 seçimleri sonrasında PKK ve Avrupa Birliği taleplerine cevap verecek daha geniş bir anayasa değişikliğinin hukuki zeminini ve formatını sağlamaya çalıştığını ifade eden Bahçeli, şunları söyledi: "PKK'nın siyasallaştırma süreciyle AK Parti anayasa değişikliği arasında aynı eksen üzerinde yürüme vardır" dedi.

Anayasa değişikliği paketinde var olan bir tuzağın yüce divanda hesap verme korkusundan hazırlandığını anlatan Bahçeli, Erdoğan'ın kendini ve yakınlarını korumak için değişiklik paketinde bir tuzak kurduğunu ve yüksek yargıyı yandaş hale getirmeye çalıştığını söyledi.

AK Partinin samimi olması halinde bu paketin içerisinde RTÜK, YÖK, yolsuzlukla mücadelede yargı yolu olan yüce divanla ilgili yargı reformu, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığını sağlayacak tek bir kelime olması gerektiğini ifade eden Bahçeli, "Anayasa Mahkemesini AK Partilileştirmek için Anayasa mahkemesi üyesi sayısı 11'den 17'ye çıkarıyor, HSYK'yı yandaş hale getirmek için oranın seçim yöntem usulunu değiştirmeye çalışıyor. Anayasayı mahkemesini AK Partilileştiriyor. HSYK'da yandaş hale getirmenin gayreti içine giriyor. Başbakan Erdoğan'ın hertürlü yalan ve iftiralarla milletin gözünü boyadığını ve aldattığını öne süren Bahçeli, Başbakan'ın 3 Eylülde Diyarbakır'da yapacağı mitingde samimiyet testinden geçeceğini söyledi. Bahçeli, "Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'a vardığında kürsüye çıktığın zaman Konya'da konuştuğun gibi, Sakarya'da konuştuğun gibi bazı illerde konuştuğun gibi milli devletten üniter yapıdan yana olduğunu söyleyebilecek misin?

Kürt kökenli kardeşlerimin ana dili olan ama PKK talebi olarak Türkiye'ye dayatılan eğitim dili olamayacağına orada söz verecek misin? İmralı'yı muhatap alıp bir genel af ta onu kurtarma talebine karşı genel affa karşıyım diye Konya'da böbürlenirken Diyarbakır'da ne yapacaksın?

Eğer PKK taleplerini kabul etmiyorum, Anayasa'nın başlangıç metni ve 4 maddesine sadığım ve bağlıyım bu ülkenin Başbakanı olarak milli devlet, üniter yapı toprak bütünlüğünü korumakla mükellefim diye orada yürekli bir konuşma yapıp, demokratik özerkliğin bir zırva olduğu söyleyecek misin?

Bunların birisini yapacağından emin değilim ama ayın 3'nde Diyarbakır'da bunları konuş ben mahçup kalayım sana" dedi.

ESKİ ÜLKÜCÜLERE UYARI

MHP ve ülkücü hareketin 12 Eylül'de büyük acı ve ıstıraplar çektiğini vurgulayan Bahçeli, konuşmasında referanduma evet diyen ülkücüleri de uyardı. Geçmişti ülkücülere her türlü hakaret yapan Başbakan Erdoğan'ın şimdi onlar için ülkücü kardeşlerim dediğini ifade eden Bahçeli, "Böyle bir insan zümresinin bir dönem çektiği zulümleri bugün istismar ederek onların aklını çelerek değişik faktörlerle kandırarak o değerli insanları kendi davalarına ters düşebilecek bir tahrike kışkırtmaktan vazgeç. Ülkücühareket senin bildiğin gibi değildir. Herkesi atlatıp kandırsın ama ülkücü hareket kanar gibi gözükür, ama günü geldiğinde ümüğünden tutar gereken cevabı verir" diye konuştu.

 

Televizyonlara çıkan eski ülkücülerin sayısının 41'i geçmediğini kaydeden Bahçeli, bunların 30 yıldan beri ne MHP ne de ülkücü hareket içerisinde olmadıklarını söyledi. Bahçeli, "30 yıldan buyana ülkücü hareketin içerisinde bulunmayanları çıkarıp ülkücü hareket adına evetçi bülbül yapacaksın. Herkes haddini bilmeli. Ülkücü hareket üzerinde kimse pazarlık yapmamalı, oyun oynamamalı, ülkücü kimliği AK Partiye peşkeş çekilmemeli" dedi.

Referandumda AK Parti hükümetine bir Osmanlı tokadı atılmasını isteyen Bahçeli, "Bu iktidarı uyarmak için, bu iktidarın ayağının yere basmasını sağlamak için kendilerine gelmeleri temin etmek için bu iktidara bir Osmanlı tokatı atmakta yarar vardır. Tiresin ve kendine gelsin. Bunu başta AK Partililer yapmalılar. Nereye gidiyoruz sayın başbakan yollarda beraber yürüyoruz dedin, öyle bir yola soktun ki bizi bu yol çıkmaz bir yoldur diyebilmelidir" dedi.

Evet oyunun Türkiye'yi yoldan çıkaracağını kaydeden Bahçeli, şunları söyledi: "Erdoğan çıldırır zaten, havada dolaşıyor. Arada sırada Türkiye'ye gelen bir Başbakanı uçurur Onunla da kalmaz Türkiye'yi de bir uçuruma uçurtur. O sebepten dolayı MHP Türkiye'nin geleceği için yolsuzluğun, yoksulluğun son bulması için rüşvetin ortadan kalkması için yargı yoluyla hesap vermeleri için Türkiye'nin geleceği için hayır oyu vermeyi düşünüyor. MHP'nin tercihi bu".

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.