Bölge Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

Azra bebek enkaz altında nasıl beslendi?

Azra bebek enkaz altında nasıl beslendi?
Van’da meydana gelen depremden 2 gün sonra enkazdan sağ kurtarılan 14 günlük "Azra bebeğin" annesi Semiha Karaduman, yaşadıklarını anlattı

Erzurum Ajans-Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından 2 gün sonra enkazdan sağ kurtarılan 14 günlük "Azra bebeğin" annesi Semiha Karaduman, yaşadıklarını anlattı.


Azra bebeğin kurtarılmasından kısa süre sonra annesi Semiha Karaduman da, enkazdan yaralı kurtarılarak tedavi altına alındı. Enkaz altında yaşadığı "umut dolu" saatleri anlatan Semiha Karaduman, doktorların "29 Ekimde doğacak" dediği bebeğinin, erken doğumla 10 Ekimde dünyaya geldiğini ifade ederek, bebeğe "Azra" adını verdiklerini anlattı.


Deprem olduğu sırada "Azra"nın kucağında olduğunu ve bu şekilde enkaz altında kaldıklarını belirten Karaduman, "Azra"yı enkaz altında kaldığı 2 gün boyunca kucağından bırakmadığını, kayınvalidesi Gülsade Karaduman ile hayatta kalmasını sağlamak için büyük mücadele verdiğini söyledi.


Semiha Karaduman, enkaz altında bulundukları ilk gün Azra’yı emzirdiğini ve sütü ile beslediğini dile getirerek, "Enkaz altında hiçbir şey yiyemediğimiz için sütüm de kurudu. Sütüm kuruyunca bebeğimi tükürüğümle besledim. Çünkü açtı ve ateşi çıkmıştı. Biz açlığa dayanabiliyorduk, fakat onun öyle bir durumu yoktu.Bundan dolayı da onu tükürüğümle hayatta tutmaya çalıştım. Kurtulacağımızdan ümidi kestiğimiz anda küçük bir delikten ışık gördüm ve ışığın geldiği delik büyüdükçe artık kurtulacağımız yönünde umudum arttı. Güneşi gördüğüm andan itibaren de Allah’a şükürler ettim"dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.