Bölge Haber Girişi : 23 Ekim 2009 00:36

Aziziye'nin 2010 yılı hazırlık bütçesi belli oldu!..

Aziziye'nin 2010 yılı hazırlık bütçesi belli oldu!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kaynakların yatırıma dönüşmesi için, mali disiplin, etkin denetim ve planlı çalışma programı hazırladıklarını söyledi.
Erzurm Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kaynakların yatırıma dönüşmesi için, mali disiplin, etkin denetim ve planlı çalışma programı hazırladıklarını söyledi. İlçede haklı olarak halkın beklentilerinin yüksek olduğunu kaydeden Başkan Cengiz, bu beklentilerin cevap bulması için de mali anlamda tasarruf sağlanması ve kaynakların verimli bir şekilde yatırıma dönüşmesi gerektiğini ifade etti.

Aziziye Belediye Meclisi, Ekim ayı ikinci oturumunda belediyenin 2010 yılı ihzari(hazırlık) bütçesini görüştü. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun hazırladığı rapor doğrultusunda belediyenin 2010 yılı ihzari bütçesi 19 milyon 600 Bin TL olarak gerçekleşecekken, harcamalarda da 6 Milyon 246 Bin 200 TL ve yüzde 31,86’lık oranla personel giderleri ilk sırada yer alıyor.

HİZMETE DOYMUŞ BİR BELEDİYECİLİK

Göreve gelmeden önce ilçenin sorunları ve beklentileriyle ilgili bir çalışma programı hazırladıklarını belirten Başkan Fatih Cengiz, sorunların oldukça fazla olmasına karşın, halkın da artık beklemeye tahammülünün kalmadığını kaydetti. İlçenin başta kentsel dönüşüm olmak üzere, rutin belediyecilik hizmetleri bakımından da önemli eksiklerinin olduğunu ifade eden Başkan Cengiz, “Söz verdiğimiz gibi hizmeti her mahalle ve sokağa eşit götürerek, halkımızın ayağını tozdan çamurdan kurtarıyoruz. Önceliğimiz rutin çalışmalar bakımından hizmete doymuş bir belediye oluşturmaktır. Geleceğe daha umutla bakmamız için, öncelikle ilçemizi adına yakışmayan görünümden kurtarmak ve mimari anlamda şehircilik dokusuna uygun bir yapılaşma atılımı gerçekleştirmemiz gerekmektedir.” dedi.

ÖRNEK İLÇE HEDEFİ

“Aziziye’nin zaman kaybetmeye tahammülü yoktur” diyen Başkan Fatih Cengiz, “Termal Turizmde markalaşmayı başarabilmek için ilçemizin baştan aşağı yenilenmesi gerekiyor. Bir yandan kentsel dönüşüm çalışmalarına hız verirken, diğer yandan cadde ve sokaklarımızı onarımdan geçiriyoruz. Şunu iyi biliyoruz ki, termal potansiyeli değerlendirebilmemiz ve turizmin gözde merkezleri arasına girebilmemiz ancak, imarı, parkı, bahçesi, cadde ve sokağıyla örnek bir ilçe haline gelmekle mümkün olacaktır. Bunun için kaynaklarımızı, halkımızın yararına ve ilçemizin gelişip güzelleşmesine yönelik kullanmak zorundayız. Bizim hedefimiz büyük ve bu hedefe ulaşacağımızdan da şüphemiz yok.” ifadelerini kullandı.

ÇALIŞANLARIMIZLA BİZ, İYİ BİR EKİBİZ

Aziziye’nin en büyük avantajlarından birinin de ilçeye hizmet sevdası taşıyan liyakat sahibi insanlardan oluşan bir belediye meclisi olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, hizmet için meclis üyelerinden birim müdürlerine, işçi ve memurundan tüm çalışanlara varıncaya kadar iyi bir ekip oluşturduklarını ve Aziziye’nin hak ettiği konuma geleceğini kaydetti. İlçenin sorunlarını ve beklentileri iyi analiz ettiklerini ifade eden Başkan Cengiz, “Sorunlarımızın çok fazla olmasına karşın, halkımızın da yüksek beklentileri mevcut. Bunun için ne boşa harcayacak tek kuruş paramız, ne de kaybedecek zamanımız var. Oluşturduğumuz hizmet kervanıyla, kaynaklarımızı da en verimli şekilde kullanarak, ilçemizin her köşesine hizmet götürmek mecburiyetindeyiz. Bu hedefimize emin adımlarla yürüyoruz. Biz ekibimize, halkımıza ve hizmet samimiyetimize güveniyoruz. Halkımızın desteğiyle de inşallah Aziziye özlenen görünümüne kavuşacak ve bir çekim merkezi haline gelecektir.” şeklinde konuştu.(www.erzurumajans.com)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.