Bölge Haber Girişi : 01 Mart 2010 01:42

Aziziye'de kavgalı aileler barıştı!..

Aziziye'de kavgalı aileler barıştı!..
Aziziye ilçesinin adaş olan yöneticileri, Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Fatih Cengiz, başarılı çalışmaları ile takdir topluyorlar.
Erzurum Ajans-Aziziye ilçesinin adaş olan yöneticileri, Kaymakam Fatih Çobanoğlu ve Belediye Başkanı Fatih Cengiz, başarılı çalışmaları ile takdir topluyorlar. Kaymakam Çobanoğlu ile Başkan Cengiz, Mahalli İdareler seçimlerinin ardından ilçeye bağlı Ağören Mahallesi’nde kavga eden iki aileyi barıştırdılar. Ağören Mahallesi’nde 29 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından 25 yıllık muhtar Hamit Canpolat, görevi Fariz Yavili’ye devretmiş, 11 Eylül 2009 tarihinde de teravih namazı sonrası kavga çıkmıştı. Kavga sonucu iki aileden 16 kişi çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.

Aynı mahallede ikamet eden iki aile arasındaki husumeti gidermek isteyen Kaymakam Fatih Çobanoğlu ile Başkan Fatih Cengiz, Mevlid Kandili akşamı aile büyükleriyle ayrı ayrı görüşerek ikna etmeyi başardılar. Aileleri ikna eden Çobanoğlu ve Cengiz, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Gül’ün de katıldığı törenle yeni muhtar Fariz Yavili’nin evinde iki aileyi bir araya getirdiler.

ÇOBANOĞLU: MAKSADIMIZ GÖNÜL YAPMAK

Barışma töreninde ilk konuşmayı yapan Kaymakam Çobanoğlu, “Öncelikle herkese hoş geldiniz diyorum. Biz sizin mahallenize geldik, ama iki aile bir araya geldiği için sizler hoşgeldiniz. Kandil münasebetiyle sizleri ziyaret ettik, bizleri kabul ettiniz, karşıladınız. Maksadımız gönül yapmak, kırgınlıkları ve dargınlıkları ortadan kaldırmak. Geçmiş zaman tatsız bir hadise yaşanmış. İnşallah bu acı olayı hep beraber unutup, yeni bir sayfa açmak için bir aradayız. Zaten o olayın üzerine hepiniz üzüldünüz. Sizlerle görüştük, olgunluk gösterdiniz ve olayların devamı yaşanmadı. Olayın akabinde bugünlere geldik. Hep beraber, sizlerin kucaklaştığınızı görmek için buradayız. İnşallah bu olayın benzeri yaşanmaz, kalpler kırılmaz. Belediye başkanımız sağolsun, önderlik etti ve bu buluşmayı kendisi tertip etti. Mübarek gecede taraflarla görüştük ve bizleri üzmediniz. Bugün hep birlikte kucaklaşıyoruz. Bizleri kırmadığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra iki ailenin de büyüklerine görevler düşüyor. Böyle olayların yaşanmaması için küçüklere sahip çıkarlar ve inşallah böyle olaylar bir daha yaşanmaz.” diye konuştu.

CENGİZ: BÜYÜK HAZ VE KEYİF ALDIK

İki dargın tarafın da barışmaktan mutlu olduklarından emin olduğunu ifade ederek sözlerine başlayan Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, “Ama, inanın biz sizlerden daha mutlu olduk. Çok ciddi bir haz ve büyük keyif aldık. Aranızda bulunmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu barış merasimine katılarak bizleri memnun ve mutlu ettiğiniz için sizlere ayrıca teşekkür ediyorum. Dargınlıkların ve kavganın iyi olmadığını, hele aynı mahallede, aynı havayı soluyan insanların birbirine kırgın olmaları kadar kötü bir durum olamaz. Sebep ne olursa olsun, inşallah bugünden itibaren mahallemizde bembeyaz bir sayfa açılır. Burada da barış ve huzur ortamı sağlanmış olur. Bundan sonra mahallemizin ileri gelenlerine ve büyüklerine önemli görevler düşüyor.” dedi.

Başkan Cengiz, aile büyüklerini kucaklaşmaya ve helalleşmeye davet ederek sözlerini tamamladı. Eski ve yeni muhtar ile aile büyükleri daha sonra Kaymakam Fatih Çobanoğlu ile Başkan Fatih Cengiz’in yanında birbirleriyle kucaklaşarak, helalleştiler.

ESKİ VE YENİ MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Muhtar Fariz Yavili, Kaymakam Çobanoğlu, Başkan Cengiz ve İlçe Başkanı Gül’e hayırlı bir buluşmaya vesile oldukları için teşekkür etti. Olayın meydana gelmesinden dolayı kendilerinin de üzgün olduğunu ifade eden Yavili, basit bir olayın büyütülmesinden üzüntü duyduklarını, fakat sonucun tatlıya bağlanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Aynı mahallede, aynı havayı teneffüs ettiklerini dile getiren Eski Muhtar Hamit Canpolat ise, “Köyümüzde herkes birbirinin akrabası. İnşallah bu tür üzücü olaylar bir daha meydana gelmez. Bu konuda biz üzerimize düşeni yapacağız. Barışa vesile olanlara da teşekkür borçluyuz” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Çobanoğlu ile Başkan Cengiz’in ilçe için bir şans olduğunu dile getiren Suat Burak isimli mahalle sakini de, “Hem kaymakamımız, hem de başkanımız halkın içinde, halkla birlikteler. Böyle giderse biz kaymakamımızın ve başkanımızın anıtını dikeriz. Allah yardımcıları olsun.” Sözleriyle teşekkür etti.

Mahalle sakinleri daha sonra birlikte Aziziye Belediyesi’nin faaliyetlerinin yer aldığı sunumu izledikten sonra, sorunlarını ve beklentilerini Kaymakam Çobanoğlu ile Başkan Cengiz’e aktardılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.