Bölge Haber Girişi : 26 Mart 2010 00:39

Aziziye tazminat kabusundan kurtuldu!..

Aziziye tazminat kabusundan kurtuldu!..
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin üzerine karabulut gibi çöken 1 milyon 200 bin liralık kaplıca tazminatı sorununu çözüme kavuşturdu.
Erzurum Ajans-Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, ilçenin üzerine karabulut gibi çöken 1 Milyon 200 bin liralık kaplıca tazminatı sorununu çözüme kavuşturdu. Göreve geldiği günden itibaren hizmet adına attığı kararlı adımlarla dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Başkan Cengiz, “Halka hizmet için talip olduğumuz bu görevde, hiçbir sorun hizmet ufkumuzu daraltmaya yetmez.” diyerek, sorunların üzerine samimi bir şekilde gittiğini ortaya koydu.

Ilıca kaplıcalarının Dadaşkent Belediyesi bünyesinde olduğu 1998 yılında kaplıcalarda üzücü bir olay meydana gelmiş ve ikisi kadın üç kişi hayatını kaybetmişti. Havalandırma kapakları açılmadığı için Kükürt zehirlenmesi sonucu hayatını kaybeden iki kadının aileleri tazminatları alarak davadan vazgeçerken, Belçika’da yaşayan Türk işçisi Ebubekir Yılmaz’ın ailesi tazminatı kabul etmeyerek mahkemeye başvurmuştu. Yılmaz, kaplıcadaki zehirlenme olayı üzerine kadınlar bölümüne girmiş havuzda bulunan bazı kadınları dışarı çıkarmayı başarırken iki kişiyle birlikte havuzda hayatını kaybetmişti.

12 YILLIK TAZMİNAT DAVASI ÇÖZÜLDÜ

12 yıl boyunca süren tazminat davası daha önce de sonuçlanmasına rağmen, dönemin belediye başkanları kaynak bulamayınca hesaplara haciz konularak icra yoluna gidilmiş, ancak yapılan itirazlar sonucu dava süreci uzamıştı. Dadaşkent Belediyesi’nin Ilıca ile birleşmesi sonucu Aziziye ilçesi olmasının ardından 1 Milyon 200 Bin liralık tazminatı da kucağında bulan belediye, sorunun çözümü için somut adımlar atmaya başladı. 2004 yılında da belediye hizmet binasına haciz konularak satışa çıkarılmasıyla söz konusu dava Türkiye gündemine oturmuştu.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, vefat eden Yılmaz’ın ailesi ve vekil avukatları Sadullah Kara ile bir araya gelerek tazminatı ödeme noktasındaki samimiyetini ortaya koydu ve taraflar 750 Bin TL’ye anlaştılar. 300 Bin TL’yi yılbaşında hak sahiplerine ödeyen Başkan Cengiz, kalan 450 bin TL’yi de vekil avukat Sadullah Kara’ya takdim ederek ilçenin önünü açtı.

İNŞALLAH BÖYLE ÜZÜCÜ OLAYLAR BİR DAHA MEYDANA GELMEZ

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, kaplıcalarda yıllar önce üzüntü verici bir olayın meydana geldiğini ifade ederek, “Olay sonrası üç hemşehrimiz hayatını kaybetmiş, ikisi tazminatlarını almış, bir hemşehrimizin yakınları da mahkemeye başvurmuştu. Elbette ki ödediğimiz tazminatı tutarı ne kadar fazla olursa olsun, vefat eden hemşehrimizi geriye getiremeyeceği gibi, ailesinin acısını da hafifletemez. Temennimiz, inşallah bir daha böyle üzücü olaylar meydana gelmez.” dedi.

Mağdur aile ve vekil avukatlarıyla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç alındığını ve bir milyona aşkın bir tazminatın 750 bin liraya indirildiğine dikkat çeken Başkan Cengiz, “Yılbaşında 300 bin lira ödemiş, kalan tutar için de Mart ayı sonuna kadar anlaşma yapmıştık. İmkanlarımızı zorlayarak kalan 450 bin lirayı da ödedik ve belediyemizin sırtından büyük bir kambur kalkmış oldu. Çünkü, bu tazminat, hesaplarımıza konulan icralar nedeniyle elimizi kolumuzu bağlıyor, hizmet ufkumuzu daraltıyordu. Artık paranın ödenmesiyle ilçemizin önü açılmıştır. Hemşehrilerimize hayırlı olsun.” diye konuştu.

SORUNLARI HALKIMIZIN DUASI VE DESTEĞİYLE ÇÖZÜYORUZ

Göreve ilçenin kangren haline gelen sorunlara çözüm üretmek için talip olduğunun altını çizen Başkan Cengiz, “On yıla aşkın bir süredir devam eden tazminatın çözüme kavuşması ilçemize yapılan önemli bir hizmettir. Biz göreve gelirken hemşehrilerimize günü kurtarmak için değil, ilçemizin yarınlarını oluşturmak için talip olduğumuzun sözünü verdik. Bu sözümüzü de yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Çalışmalarımızı planlı ve programlı bir şekilde yapmakta, önümüze çıkan engelleri de samimi adımlarla aşmaktayız. Şüphesiz bu sorunların çözümünde bizlerden dualarını ve desteklerini esirgemeyen kıymetli hemşehrilerimin payı büyüktür. Halkımızdan aldığımız destekle, aynı azim ve kararlılıkla çalışmalarımız sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

AVUKAT KARA’DAN TEŞEKKÜR

Yılmaz ailesinin avukatı Sadullah Kara ise, Başkan Cengiz’e samimiyetinden dolayı teşekkür etti. Kara, müvekkili olan Ebubekir Yılmaz’ın 12 yıl önce üzücü bir olay sonucu hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Vefat eden Yılmaz, o zamanki belediye personelinin yardım çağrısı üzerine kadınlar bölümüne girmiş ve altı-yedi kişinin hayatını kurtarmıştır. Son iki kişiyi de kurtarayım derken, kendisi de orada vefat etmiştir. O dönem açtığımız daha önceden sonuçlanmasına rağmen, bugüne kadar somut bir adım maalesef atılmadı. Ben Aziziye Belediye Başkanımız Fatih Cengiz’i özellikle tebrik ediyorum. Göreve geldi ve bu tazminat ödeme konusundaki samimiyetini ortaya koydu. Tazminatın ödenmemesi çözüm değil, sorunun artması anlamına geliyordu. Gün geçtikçe yasal faizlerden dolayı belediyenin yükü artıyordu. Belediye Başkanımızla istişare ettik ve ortak noktada buluşarak anlaşmaya vardık. Bugün itibariyle de alacağımız olan 750 bin TL’yi tahsil ettik. Belediyemize ve müvekkilerimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.

Başkan Cengiz, avukat Sadullah Kara’ya ilgili bankadan yapacağı tahsilatla ilgili ödeme emri yazısını verdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.