Bölge Haber Girişi : 04 Kasım 2009 00:26

Aziziye Belediyesi'nden sosyal açılım!..

Aziziye Belediyesi'nden sosyal açılım!..
Aziziye Belediyesi'nin düzenlediği meslek edindirme, kültür-sanat, bilgisayar ve İngilizce kursları yoğun ilgi görüyor.
Erzurum Ajans-Aziziye Belediyesi’nin düzenlediği meslek edindirme, kültür-sanat, bilgisayar ve İngilizce kursları yoğun ilgi görüyor. Belediyenin sosyal faaliyetler kapsamında düzenlediği kurslarda bu yıl kapsam daha da genişletilerek kayıtlar alınmaya başlandı.

Aziziye Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne müracaatların ücretsiz yapıldığı kursları başarı ile tamamlayanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı belge veriliyor.

Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, belediyenin sosyal faaliyetler kapsamında düzenlediği kurslara gösterilen ilginin sevindirici olduğunu söyledi. Her yıl düzenlenen meslek edindirme kurslarına bu yıl kültür sanat kurslarını da eklediklerini kaydeden Başkan Cengiz, “Bilgisayar ve İngilizce gibi çağın en önemli gereksinimi olan kurslarımıza, halk oyunları, tiyatro, bağlama, resim, halk müziği ve sanat müziği ile gitar kursları ekledik. Tahta cam boyama, tel kırma, takı tasarım, el nakışı ve ipek pentur gibi el sanatları kurslarının yanında, örgü-trikotaj, dikiş mefruşat ve makinalı nakış kursları ile bayanların meslek edinerek hem çeyizlerini hazırlamalarına ve hem de yaptıkları çalışmaları pazarlayarak aile bütçelerine katkı sunmalarına yardımcı oluyoruz” dedi.

GENÇLERİN SOSYALLEŞMESİ İÇİN KURSLAR ÖNEMLİ

Belediye hizmet binasındaki bir katın tamamen sosyal faaliyetlere tahsis edildiğini kaydeden Başkan Cengiz, belediyeciliğin önceliklerinden olan sosyal faaliyetleri çok önemsediklerini ve gençlerin sosyalleşmesi, bilgi ve becerilerini geliştirmesi adına düzenlenen kursların çok önemli olduğunu söyledi.

Kurslarla gençleri kahve köşelerinden kurtarmayı amaçladıklarını ifade eden Başkan Cengiz, “Her yıl düzenlenen kursların bu yıl nitelik ve çeşitliliğini artırarak, kültür sanattan el sanatlarına, bilgi-beceri kurslarından bilgisayar ve İngilizce’ye varıncaya yenilerini ekledik. Bu kurslarla hem gençlerimizi kahve köşelerinden kurtararak topluma faydalı bireyler haline getirmeyi amaçlıyoruz, hem de bayanlara özgüven kazandırarak, emeklerinin karşılığına almalarına, üretime katkı sunmalarına vesile oluyoruz. Bilgisayar ve İngilizce artık çağın olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kültür sanat kurslarıyla halkımızın sanata olan ilgisi artırmayı, el sanatları, makine nakışı, mefruşat ve trikotaj kursları ile hanımların ev ortamından çıkarak sosyalleşmelerine, becerilerini geliştirerek istihdama katkı sunmalarını amaçlıyoruz. Gençlerin kurslara gösterdiği ilgi memnuniyet vericidir. Gelecek talep doğrultusunda yeni branşlarda da kurslar açarak, sosyal faaliyetler açısından da parmakla gösterilen örnek bir belediye olma gayretindeyiz.” diye konuştu.

Başkan Cengiz, kursların düzenlemesine eğitimci ve uzman kadrosuyla destek sunan İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü yetkililerine de teşekkür etti.

Öte yandan kurslara kayıt yaptırmak isteyenlerin 6 Kasım 2009 Cuma günü mesai bitimine kadar Aziziye Belediyesi Kültür Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerektiği bildirildi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.