Spor Haber Girişi : 24 Ocak 2015 23:21

Aziz Yıldırım çok sert konuştu: 'Savaş başlıyor'

Aziz Yıldırım çok sert konuştu: 'Savaş başlıyor'
Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, TV yayını ve iddia gelirlerinde kendilerine büyük haksızlıklar yapıldığını öne sürerek, "Haklarımızı vermezlerse savaş başlıyor, herkes bilsin" dedi.
Erzurumajans-Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Ocak Ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapıldı. Vefa Küçük başkanlığındaki toplantıya Yönetim Kurulu Üyeleri ve çok sayıda yüksek divan kurulu üyesi katıldı. Edirne'de dün akşamki 'Hedef 1 Milyon Üye' gecesine katıldığı ve bu sabah yola çıktığı için toplantıya 1 saat geç katılan Başkan Aziz Yıldırım, toplantının sonunda önemli açıklamalar yaptı. 'Hedef 1 Milyon Üye' projesi ile ilgili bir eleştiriye yanıt veren Başkan Yıldırım, "Bilfiil insanları arıyoruz. Onları Fenerbahçe Kongre Üyesi olmaya davet ediyoruz. Gönül isterdik ki tüm kongre üyelerini tek bir vasfa getirelim. Ama bunun da sıkıntıları vardı, kazanılmış haklar vardı. Bunları yok sayamayız. Herkesi aynı seviyeye getirmek yanlış olur. Tüzük değişikliğini düşündük ve genel kurula sunduk ve siz de kabul ettiniz. Belli zaman sonra bunların hepsi düşüncelerin, gönüllerin istediği şekle gelir. Dün akşam Edirne'deydim oradaki insanların coşkusunu göreceksiniz. Attığımız imzaların hepsi temsilci üyelikti. Şimdi onların hayalini kıralım mı? Tek farkları temsilci üye olacaklar. Onun dışında senden benden farkı yok onların. Uygulamada yine eksikler görüyoruz. Haziran'da, Temmuz'da onları da düzelteceğiz. Burada hepimizin ortak kararıyla yola çıkmışsak bunun dışında fikir beyan etmek yanlış olur. Tüzükte her şey yazılı. Bizim başka yerden, YSK'dan izin almamıza gerek yok. Doğudan batıya, kuzeyden güneye her yer Fenerbahçe olacak" dedi.

"BİR KEZ DAHA ADAY OLACAK"


3 yıl sonra görevi bırakacağı ve bir sonraki kongrede aday olmayacağını yenileyen Başkan Yıldırım, "Hepimizin hayatı var. Başlarken 20 sene burada kalacağım diye gelmedim. Belki öyle düşünecek olsam kaçardım, gelmezdim. Belli bir zamandan sonra ilk yıllardaki fiziksel gücünüz azalıyor, yaşlanıyorsunuz. Yeni bir ekibin gelmesinde, idaresinde fayda var. 3 yıl için seçilirsen devam ederiz. Ondan sonraki dönemde de aday olmayacağımı herkes bilsin. Ama bu 3 yıl çok önemli. Bir plan yapacağız bunu Mayıs'ta kongrede size sunacağım. Bir daha ki kongrede bir 5-6 yıllık bir plan getireceğiz ve sizlere sunacağız 1 milyon üye ve diğer konular hakkında" diye konuştu.

"SAVAŞ BAŞLIYOR"


Fenerbahçe'nin sorunlarının UEFA ve TFF'nin koymuş olduğu kurallar olduğunu savunan Başkan Yıldırım, "Bir dahaki Mayıs'tan itibaren ne varlığımız var ise konsolide bütçede gözükecek. UEFA ve TFF bazı kriterleri söylüyor ama bir de madalyonun öbür yüzü var. O da benim haklarım. 2013 yılında 91 milyon 500 TL vergi ödemişiz, 2014'te 91 milyon 158 bin TL ödemişiz. Fakat TV gelirlerine baktığınızda gelirimiz geriye gitmiş. Yayın gelirimiz 2011 'de yüzde 13, şimdi ise paylar düşmüş yüzde 11'lere kurlarla beraber yüzde 10'lara düştü. Benim söylemim şu; istiyorsanız havuz devam etsin ama biz hakkımızı alalım. 2010 yılında ihale alınırken Fenerbahçe havuzdan çıksın 125 milyon size para verelim diyenler oldu. Şimdi 37 milyon dolar alıyoruz. Amatör şubelerdeki açığımız 30 milyon. Amatörlerin gelirini de futboldan gelen paralarla kapatıyoruz. Yayını da bir rakibimiz ve biz taşıyoruz. Futbol Federasyonunun yayınları ihale etme hakkı vardır. Bu kriterlerde istedikleri gibi oynuyorlar. Biz devlete diyoruz ki, beni serbest bırakacaksınız. Ben bütün haklarımı kullanmakta serbest kalacağım bundan sonra devlet ne istiyorsa yerine getireceğim. Bir taraftan beni tutacaksınız öbür taraftan da gel vergi öde diyeceksiniz. Onun için biz mahkemelere gidiyoruz. İdari mahkemelere, Anayasa Mahkemesi'ne, gerekirse yurt dışına her yere gideceğiz. Çünkü böyle giderse 10 sene sonra Fenerbahçe daha kötü yerlerde olur. Biz çalışarak, savaşarak bir şeyler yaptık ama yeni gelecek insanlar bunu yapamayabilir. Ya yayında hakkımızı verecekler; devlet mi Federasyon mu verir bilemem. Vermezse bu savaş başlıyor, herkes bilsin. Aynı şey iddia gelirleri için de var. Bizim iddiadan senelik gelirimiz 12 milyon tl. Türk takımları için oynanan oyunun yüzde 25- 30'u Fenerbahçe üzerinden oynanıyor ama diğer takımlarla aynı parayı alıyoruz. Gelirimiz gasp ediliyor onunla ilgili de hukuki sürece başlatıyoruz" dedi.

KONGREDE ÇİFT BÜTÇE

Fenerbahçe'deki amatör şubelerin futbol gelirleriyle finanse edildiğini belirten Aziz Yıldırım, 10 yıllık süreçte amatör şubelerin 463 milyon TL gelirine karşılık 623 milyon TL gideri olduğunu, diğer ödemelerle birlikte amatör şubelere 200 milyon lira para ödendiğini belirtti. Aziz Yıldırım, "Amatör şubelerde sıkıntılar var. Kulübümüzün hesapları her yıl inceleniyor. Her yıl bir şey buluyorlar ve cezayı verip gidiyorlar. Amatör sporculara yapmış olduğumuz ödemeler için vergi tahakkuku istemişler. Amatör sporcuların önderi Fenerbahçe'dir. Her sene vergi denetlemesi var şimdi de 16 milyon tl ceza yazdılar amatör şubelerden. Yani diyorlar ki, amatör şubeleri kapatın. Bu konuda da çalışmalarımız var. Mali kongrede amatör şubeleri normal şartlara indirirsek bütçemiz bu, indirmezsek bütçemiz bu diyeceğiz ve sizin onayınıza sunacağız. Devletle de görüşeceğiz. Anlaşamazsak çift bütçeyle geleceğiz" diye konuştu.

"HEDEF TABANA YAYMAK"


Başkan Yıldırım, "Yayın gelirlerimiz doğru olursa Fenerbahçe Futbol Takımı hiç kimseye ihtiyaç olmadan yönetilir. Ama bunlar sağlanmazsa her yıl borç katlanarak büyüyecektir. 1 milyon üyede amaç, Fenerbahçe'yi geniş tabana yaymaktır. Biz siyaset gütmüyoruz. Ama sivil toplum örgütüyüz ve Türkiye'de yaşanan olaylara gerekli desteği veririz, sivil insanların yapması gerektiğini yaparız" diye konuştu.

PASSOLİG


Fenerbahçe Üniversitesi hakkında "Nisan ayına kadar vakıf meclisten geçer ve üniversite 3 okulla başlar. Tüm evraklarımızı hazırladık. Kolej arazisi üzerine yapacağız. Kolej binasını yıkıp daha güzel bir kolej binası ve üniversite yapacağız" diyen Başkan Yıldırım Passolig'den dolayı seyirci sayısında çok düşüşler olduğunu belirterek. "Önce Passolig'i yanlış anlattılar. Kendilerine de çok büyük işler yapıyor gibi anlattılar. Bunlarla ilgili de çalışmalar yapıyoruz" dedi.

HERKESİ ADAY OLMAYA ÇAĞIRDI

Son olarak tüm Fenerbahçelilere kongrede aday olma çağrısı yapan Başkan Yıldırım, "Fenerbahçe'de kimse Aziz Yıldırım tek aday başka kimse aday olmasın demesin. Herkes gelsin Mayıs ayında üye, aday olsun. Ama yalancı pehlivan gibi değil, ekiplerini kurup projelerini yapsınlar. Bir sıçrayış yapmamız lazım. Fenerbahçeliyim diyen her arkadaşı da aday olmayı davet ediyorum. Gerekirse elimizi kaldırır seçeriz" dedi.

Başkanın konuşmasının ardından toplantı sona erdi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.