Bölge Haber Girişi : 27 Mart 2011 01:53

Ayhan Çarkın serbest bırakıldı!..

Ayhan Çarkın serbest bırakıldı!..
Susurluk'' davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Erzurum Ajans-Susurluk'' davası hükümlüsü eski özel harekat polisi Ayhan Çarkın, sevk edildiği mahkemece serbest bırakıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, Cumhuriyet savcısı tarafından yaklaşık 10 saat ifadesi alındıktan sonra ''adam öldürmek'' suçundan tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Ayhan Çarkın'ın sorgusu tamamlandı.

Mahkeme, Çarkın'ın serbest bırakılmasına karar verdi.

Adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Çarkın'ın babası Halil Çarkın, sabah saat 07.00'den beri burada olduğunu belirterek, ''Tahliyesini bekliyordum, tahliye olduğu için mutluyum'' dedi.

Ayhan Çarkın'ın bazı gazetelere yaptığı açıklamalarla ilgili Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından geçtiğimiz günlerde hakkında soruşturma başlatılmıştı. Çarkın'ın açıklamaları üzerine eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, eski Milletvekili Necdet Menzir, Ercüment Yılmaz, Atilla Çınar, Reşat Altay ve Şefik Kul'un da aralarında bulunduğu 138 kişi hakkında, "silahlı örgüt kurmak, yönetmek, üye olmak, kasten adam öldürme" gibi suçlardan soruşturma açılması için suç duyurularında bulunulmuştu. 62 maktulün aileleri tarafından yapılan suç duyurularını da incelemeye alan Savcı Karaali'nin talimatıyla Ayhan Çarkın şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmıştı.

ÇARKIN BİRÇOK KİŞİNİN YARGIZ İNFAZ EDİLDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI

Son günlerde basında yer alan açıklamalarında birçok insana işkence yaptıklarını söyleyen Çarkın, JİTEM'in de birçok katliama imza attığını belirtmişti. Vicdan azabı çektiği için şimdi gerçekleri açıkladığını ifade eden Çarkın, "Ergenekon bizim hepimizin çıkış noktası. Bizim çıkış noktamızdır. Ergenekon'dan şu anda kimse içeride değil. Hepsi dışarıda. Veli Küçük'ün Dağlık Karabağ'la da alakası var. Orada da bir Ergenekon var" demişti. Çarkın, Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin gibi isimlerin de dinlenmesi gerektiğini belirtmişti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.