Spor Haber Girişi : 18 Nisan 2017 19:00

Aydın Doğan'ın öğrencileri Short Track'da madalyaları topladı

Aydın Doğan'ın öğrencileri Short Track'da madalyaları topladı
Atatürk Üniversitesi Vakfı bünyesindeki Aydın Doğan İlköğretim Okulu öğrencileri, Kocaeli'nde düzenlenen Short Track Körfez Federasyon Kupasında madalyaları topladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Vakfı bünyesindeki Aydın Doğan İlköğretim Okulu öğrencileri, Kocaeli'nde düzenlenen Short Track Körfez Federasyon Kupasında madalyaları topladı.

Aydın Doğan İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi Defne Çiğdem, yıldızlarda 3 ayrı dalda 3 altın madalya kazandı.

Atatürk Üniversitesi kampüsündeki Aydın Doğan İlköğretim Okulu'nda eğitim- öğrenim gören öğrencilerden oluşan Short Track takımı, 24- 26 Mart tarihleri arasında Kocaeli'nde düzenlenen Short Track Körfez Federasyon Kupası yarışlarına katıldı. Kısa mesafe sürat pateninde Aydın Doğan ilköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerinden Defne Çiğdem, 333, 222  ve 111 metre yıldızlarda 3 altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. Aydın Doğan İlköğretim Okulu ikinci sınıf öğrencilerinden Aylin Mumcu, 333, 222 ve 111 metre yıldızlarda 3 gümüş madalya alarak Türkiye 2.'liğini kazandı. Erkeklerde kategorisinde yarışan Ahmet Güralp Çalmaşur ise 4'üncülük elde etti.

REKTÖRDEN KUTLAMA

Aydın Doğan İlköğretim Okulunun başarılı öğrencilerini kabul eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Short Track takımına madalya kazandıran Defne Çiğdem, Aylin Mumcu, Ahmet Güralp Çalmaşur ile Erzurum İl Halk Kütüphanesinden 2016 yılının en çok kitap alan ve okuyan öğrencisi seçilen Arda Solmaz'ı başarılarından dolayı kutladı. Öğrencilerin sevinç ve heyecanlarına ortak olan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite olarak bilimsel çalışmaların yanında, sosyal hayata ve spor etkinliklerine de gereken önemi verdiklerini söyledi. Başarılı öğrencilere hediyeler veren Prof. Dr. Çomaklı şöyle dedi:

"Üniversite olarak, akademik çalışmalarının yanında topluma direkt olarak temas eden sosyal, kültürel ve sağlık alanlarında da önemli çalışmaları hayata geçirdik. Çeşitli spor branşlarında da üniversitemiz takımları ve sporcuları başarılı sonuçlar elde ederek göğsümüzü kabartıyorlar. Aydın Doğan İlköğretim Okulu öğrencilerini de elde ettikleri bu güzel başarıdan dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.