Eğitim Haber Girişi : 05 Ocak 2018 17:45

Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulundan İngilizce Sokağı

Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulundan İngilizce Sokağı
Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu, öğrencilerde İngilizce dersi içeriğinin çocukların zihninde daha kalıcı olması için okul koridorlarını İngilizce kelimeler, oyunlar ve diyaloglar ile donattı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu, öğrencilerde İngilizce dersi içeriğinin çocukların zihninde daha kalıcı olması için okul koridorlarını İngilizce kelimeler, oyunlar ve diyaloglar ile donattı.

Öğretmenlerin el emeği ile hazırlamış oldukları görsel materyaller ve çocuk dünyasına nüfuz eden kahramanların diyalog kurdurularak eşlik ettiği kazanımlar öğrenmeye önemli katkı sağlıyor. Rengârenk İngilizce sokağına gökkuşağı renkleri ile görsel bir şöleni andıran şemsiyeler eşlik ediyor.

Şemsiyelerin uç kısmına eklenen resimli İngilizce kartları ders içi öğrenilen kelimelerin görsel olarak daha çok pekiştirilmesine yardımcı oluyor. Çocuklar ilk olarak somut zekâlarını, yaş grupları ilerledikçe soyut zekâlarını geliştirmektedirler. İlkokul öğrencileri için görsel zekâya nüfuz eden bu çalışma, İngilizce eğitim-öğretim kazanımlarını daha etkin gerçekleştirmelerini sağlıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Okulu Müdürü Evren Kadanalı: "Çocuklarımızda davranışsal, duygusal ve akademik anlamda öğrenmeyi tam ve etkin bir şekilde gerçekleştirmek için ebeveynlerimize ve öğretmenlerimize düşen en önemli görev özel düşünebilmektir. Hepimiz için değerli ve özel olan çocuklarımızı, biz Atatürk Üniversitesi Aydın Doğan Özel İlköğretim Ailesi olarak "Mutlu Çocuklar" başlığı altında hem eğitim-öğretim hem de sosyal gelişim etkinlikleri ile hayata hazırlıyoruz. İngilizce Sokağımız da bu amaca hizmet eden değerli öğretmen ve çalışanlarımızın emeği ile hazırlanmış kayda değer bir çalışmadır" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.