Siyaset Haber Girişi : 08 Mart 2017 20:30

Aydemir: Kadına saygı inancımızın gereğidir

Aydemir: Kadına saygı inancımızın gereğidir
Aydemir: Temel değerlerimiz Ana, Aile ve Vatan'dır...
Erzurumajans-AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ''Cennet ve Ana' gibi iki yüksek kavramı tarif ve ifade eden kadınların hak ve özgürlükleri noktasında çaba sarf etmek, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırmak medeniyet, kültür ve inancımızın bize verdiği mübarek bir vazifedir.' dedi. 

'BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLER: 'ANA, AİLE VE VATAN'

'Bizi biz yapan değerlerin temeli 'Ana, Aile ve Vatan'dır' diyen Milletvekili Aydemir, bu mukaddes mana yüklü üç kavramın özünde kadın vardır. Bu kutsallara bağlılık ve saygı milli imanımızın gereğidir. Bir mütefekkirimizin kaydıyla, kadın, ana olarak 'cemiyetin görünmez temeli'dir. Bu temel üzerinde hassasiyet, muhteşem mazimizin, bizi dört kıtaya hükümran kılan aziz ecdadımızın ilham kaynağı olmuştur.' kaydını düştü.

DÜNYA YENİ ANLADI!

Dünya'nın 8 Mart 1857'de ABD'de meydana gelen, 123 dokuma işçisi kadının hayatını kaybetmesi olayını dayanak kılarak 20'inci asrın başlarında, 1910 yılında kadın ve kadın hakları gerçeğini idrak ettiğini, ancak, İslam Medeniyet ve Kültürünün 15 asır önce kadına 'ana' olarak saygıyı öne çıkardığını hatırlatan Milletvekili Aydemir, 'Biz, kendi değerlerimize, temellerimize dönerek, onlara sahip çıkarak, muazzez inancımızın ufkuna yönelmeli, Kadın ve Ana hassasiyetimizle, maddeye yönelmiş, kadını bir meta gibi gören küresel idrak ve izanın ezberini bozmalıyız' dedi.

'HAYAT-I AİLE DÜNYADA EN SAFALI HAYAT'

Kadın'ı, Aile mefhumunun esası olarak niteleyen Milletvekili Aydemir, 'Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy aileyi; Hayat-ı Aile isminde bir maişet var/Saadet ancak odur dense hangimiz anlar/Hayat-ı Aile dünyada en safalı hayat,/Fakat o alemi bizler tanır mıyız heyhat/..Karın nedime-i ruhun çocukların ruhun/Anan baban birer aguş-u iltica-yı masun' ifadeleriyle, seçkin bir üslupla tarif ediyor. Milletimizi asırlarca önde ve farklı kılan tema budur, yani kadına saygı, anaya hürmet. Bizim ismet, iffet, hamiyet ve haysiyetimizin temsilcisi kadındır, anadır. Bu temeli aziz tutmak, ana olarak cennetle müjdelenme şerefini kazanmış kadınlara karşı toplumsal görevimizdir.' ifadesini kullandı.

AK LİDERİN TESPİTİNE VURGU

Milletvekili Aydemir, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın,: 'Bilhassa, insanlığa yönelik suç olarak gördüğüm kadına yönelik şiddetin tamamen ortadan kaldırılması noktasında daha fazla çaba sarf etmeliyiz.Her şeyden önce bir zihniyet değişimini gerektiren bu sorunun çözüme kavuşturulması için devlet ile birlikte üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına da çok önemli görevler düşüyor.

Medeniyet değerlerimizden, tarih ve kültürümüzden aldığımız güçle bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum.' şeklindeki berceste tespitini yürekten paylaşıyoruz.' dedi.

ŞEHİT ANALARINA ŞÜKRAN BORÇLUYUZ

Milletvekili Aydemir, 'Toplumsal feraset ve basiretimizin kaynağı, fedakarlık timsali, milli edep ve duruşumuzun esin kaynağı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, Tek bayrak, Tek Vatan, Tek Millet ve Tek Devlet umdeleri uğrunda canlarını feda eden şehit kadınları ve şehit analarını saygı, şükran ve rahmetle anıyorum' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.