Erzurum Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

AÜ`den teröre tepki

AÜ`den teröre tepki
Atatürk Üniversitesi Senatosu acil gündemle yaptığı toplantıda, son olarak gerçekleştirilen Çukurca, Yüksekova ile Güroymak’taki terör saldırılarını ele alıp değerlendirdi.
Erzurum Ajans-Atatürk Üniversitesi Senatosu acil gündemle yaptığı toplantıda, son olarak gerçekleştirilen Çukurca, Yüksekova ile Güroymak’taki terör saldırılarını ele alıp değerlendirdi. Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada kanlı saldırılar şiddetle kınadı.
Atatürk Üniversitesi Senatosu’nun 19 Ekim 2011 tarihinde yaptığı oturumda aldığı 6/125 sayılı kararında, artan terör faaliyetler dile getirildi ve ilgili birimlerin teröre karşı yürüttüğü mücadele ve kararlılığın desteklendiği vurgulandı.

Atatürk Üniversitesi Senatosu’nun konuyla ilgili aldığı kararı şöyle:
“Yıllardan beri süren ve giderek şiddetini arttıran bölücü terör saldırılarının, güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere, çocuk, kadın, yaşlı demeden tüm vatandaşlarımızı hedef aldığı görülmektedir. Bu durum Türk Milletini olduğu gibi üniversitemiz camiasını da derinden yaralamakta ve haklı bir infiale sebep olmaktadır.

Atatürk Üniversitesi camiası, Devletimizin bu şer odaklarını kurutma iradesini, TBMM’nin ve hükümetin bu yöndeki kararlılığını sonuna kadar desteklemektedir.
Üniversitemiz Senatosu olarak, bugüne kadar yapılmış tüm terör eylemlerini, özellikle Çukurca, Yüksekova ile Güroymak’ta son günlerde güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza yönelen saldırıları, şiddetle ve nefretle kınıyoruz.
Menfur saldırılarda şehit olan Türk Silahlı Kuvvetleri ile Emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.”
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.