Eğitim Haber Girişi : 19 Kasım 2017 14:45

A.Ü Bonab ve Tebriz Üniversiteleri ile İşbirliği Anlaşması imzaladı

A.Ü Bonab ve Tebriz Üniversiteleri ile İşbirliği Anlaşması imzaladı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere gittiği İran'da bulunan çeşitli üniversiteler ile işbirliği protokolleri imzaladı.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere gittiği İran'da bulunan çeşitli üniversiteler ile işbirliği protokolleri imzaladı.

Mohagheghe Erdebil Üniversitesinde düzenlenen Merkezi Asya Üniversiteleri Birliği Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı burada bölge üniversitelerinin gelişmesine ve ilerlemesine yönelik bir konuşma yaptı.

İran'daki ziyaretinde Atatürk Üniversitesinin 3. Nesil Üniversite misyonuna yönelik attığıadımlardan bahseden Rektör Çomaklı, Bonab Üniversitesi Rektörü Karim Abbassian ile işbirliği yaparak ikili anlaşmalarına bir yenisini daha ekledi. Bonab'daki anlaşma merasimine iki üniversite yetkililerinin yanı sıra Bonab Belediye Başkanı ve Belediye Meclis Üyeleri de katıldı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı İran'daki son görüşmesini Tebriz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mohammad Reza Pour-Mohammadi ile gerçekleştirdi. Görüşmede Atatürk Üniversitesi ile Tebriz Üniversitesi arasında öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak kongre düzenleme ve diğer akademik konularda işbirliği anlaşması imzalandı.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.