Erzurum Haber Girişi : 06 Temmuz 2015 22:30

Atlama kulelerinde göçük: 2 yaralı

Atlama kulelerinde göçük: 2 yaralı
Erzurum'da atlama kulesi pist inşatında toprak kayması sonucu 2 işçi yaralandı.
Erzurumajans-Erzurum'da 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış oyunları için 94 milyon lira harcanarak kiremittepe'ye yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen yıl meydana gelen göçükten sonra sürdürülen çalışmalar surasında bu akşam toprak kayması meydana geldi. Toprak yığınlarının altında kalan ve çevreden yetişen diğer işçiler tarafından kurtarılarak hastaneye götürülen 2 işçinin de sağlık durumlarının iy olduğu bildirildi.

Erzurum'da 2011 yılında Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için yaptırılan merkez palandöken ilçesinin tarihi kiremitlik tabyasına 94 milyon lira harcanarak yaptırılan kayakla atlama kulelerinin pistinde geçen yıl 15 Temmuz'da göçük oluştu. Bu olaydan sonra tamamen sökülen piste 760 fore kazık dikilmesi için çalışma başlatıldı. Sürdürülen çalışmalar sırasında bu akşam saat 23.00 sıralarında toprak kayması meydana geldi. Bir iş makinesinin yanında çalışan işçiler Veli Budak ve Kutal Gönülal toprak yığınlarının altında kaldı. Çevreden yetişen diğer işçilerin yardımıyla kısmen toprak altında kalan iki işçi, kısa sürede kurtarılarak Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bu sırada olay yerine çok sayıda AFAD 112 ve polis ekipleri gitti. Hastanede tedavi altına alınan işçilerden birinin kolunda kırık, diğerinin ise ayaklarında ezilme olduğu ve hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.


Olay yerine gelerek inceleme yapan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil, "Küçük bir kaza yaşanmıştır. Pistlerde herhangi bir tehlike sözkonusu değildir. Bölgeye AFAT, 112 ve polis ekiplerinin gelmesi tedbir amaçlıdır. Çalışmalar kaldığı yerden devam edecektir. İşçilerin sağlık durumları iyi, yakında onlar da taburcu edilecektir" dedi.

"Korkulacak endişe edilecek bir şey yok" diyen Taşkesenligil, şunları kaydetti:


"Kulelerin ne göçmesi ne bir zarar görmesi söz konusu değil. Sadece dozerler yolu açarken altta çalışan işçilerin üzerine taş parçaları gelmiştir. Olay bundan ibarettir. Yetkili ağızdan bu açıklamayı yapıyoruz. Olayın seyri budur. Yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir durum yok. Herkes rahat olsun, arkadaşlarımız da şu an hastanede tedavileri yapıldı, evlerine gidecek. İki yaralımız var. Birinin omzunda diğerinin de ayağında sıyrık var. Yol yapılırken oluyor olay. Kazıklar çakılırken, son aşamada yol yapılırken geceli gündüzlü çalışıyoruz. Dozer yolu açarken yukarıdaki küçük taşlardan yaralanma oluyor. Bunun dışında bir durum söz konusu değildir."

TOPLAMDA 600 MİLYON LİRAYA MAL OLMUŞTU


27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenen Universiade Erzurum-2011 için yapılan tesisler, yaklaşık 600 milyon liraya mal olmuştu. Tesislerde, Kiremitliktepe Kayakla Atlama Tesisi'nin yanı sıra 2 bin seyirci kapasiteli buz pateni salonu, 500 seyirci kapasiteli buz pisti ve antrenman salonu, 3 bin seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 500 seyirci kapasiteli buz hokeyi salonu, 1000 seyirci kapasiteli curling salonu ile Konaklı Kayak Merkezi, Palandöken Kayak Merkezi, Kandilli Kayak Merkezi, Cemal Gürsel Stadyumu ve Oyunlar Köyü'nden meydana geliyordu.

Tesisin açılışı 7 Ocak 2011'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapmıştı.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • hey gidi 01 Ocak 1970 02:00

    il mudurlugu rolantide gidiyor iste.tas ustune tas koyan mi vat.işleri guçleri onu aldim orya verdim onu aldin burya verdim.mudurculuk oynuyorlar baska ne anlarlar.spordan sporcudan idarecilikten adaletten.adamin mi var hoop....

  • Mehmet 01 Ocak 1970 02:00

    Haberler gerçeği yansıtmıyor. Yaralı falan yok. Tedbiren hastaneye gitmiş bir kişi var. İşmakinaları göçük altında değil. Asparagasa memleket doydu. Aslını araştırmadan Erzurum`u göçük memleket tanıtmayın. Biraz ayıp oluyor yani. Habercilik ahlakı bu olmasa gerek.