Bölge Haber Girişi : 16 Mart 2010 15:33

Atatürk'ü Erzurum'da dinlemiş!

Atatürk'ü Erzurum'da dinlemiş!
Manisa'nın Turgutlu ilçesi huzur evinde yaşayan 112 yaşındaki Hanife Memiş, bir asrı geçkin hayatı ile belki de Türkiye'nin en yaşlı insanı olma özelliğini koruyor.

Erzurum Ajans-Manisa’nın Turgutlu ilçesi huzur evinde yaşayan 112 yaşındaki Hanife Memiş, bir asrı geçkin hayatı ile belki de Türkiye’nin en yaşlı insanı olma özelliğini koruyor.
112 yıllık yaşamında padişahlar Sultan 5. Murad, Sultan 2. Abdülhamid, Sultan Mehmet Reşat ve Sultan Mehmet Vahidüddin isimli padişahların yanı sıra Atatürk’ten günümüze 11 cumhurbaşkanı ile 28 Başbakanın görev yaptığına şahit olan Hanife Memiş’in, yirmi yaşlarında Atatürk’ün Erzurum’da yaptığı bir konuşmaya canlı tanıklık yaptığı da öğrenildi.
01.07. 1898 de Erzincan’da dünyaya gelen Hanife Memiş’in yaptığı iki evlilikten bir kız ve bir erkek olmak üzere iki çocuğu olduğu belirtildi.
Zamanında Ermeniler tarafından köylerinin basıldığını ve yapılan zulümleri dilinin döndüğünce anlatan Memiş, hayatında birçok savaş gördüğü ve kıtlık dönemine şahitlik ettiğini anlattı.
Yaklaşık bir ay önce Manisa’da bir vatandaş tarafından yolda ölmek üzere bulunan ve Manisa Merkez Efendi Hastanesi Acil Servisine kaldırılan 112 yaşındaki Hanife Memiş’in buradaki tedavisinin ardından Manisa Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince Turgutlu Huzurevine getirildiği ve bir aydır yaşamını burada sürdürdüğü açıklandı. Şu ana kadar hiçbir yakınına ulaşılamayan Hanife Memiş, şöyle konuştu: “Benim Tekin isminde bir oğlum var onu görmek çok istiyorum. Ama Allah’tan tek istediğim bir an önce
toprağa kavuşmak. İstediğim bir avuç toprak o da olmuyor. Turgutlu Huzurevi yetkilileri bana çok iyi bakıyorlar.”
Gözlerinde katarak yürüme bozukluğu ve yaşlılığa bağlı işitme zorluğu çeken Hanife Memiş’in hafızasının oldukça güçlü olduğu ve genel olarak sağlığının iyi olduğu gözlendi.
Turgutlu Huzurevi Müdürü Mehmet Atalay, Turgutlu Huzurevi’nde 112 yaşında tarihe tanıklık etmiş bir yaşlıyı ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını söyledi. Genel olarak kendisinin sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu anlatan Atalay, şunları söyledi: “Yaşlılığa bağlı birkaç şikayeti dışında bir sorunu yok, kendisinin bakımını en iyi şekilde yapıyoruz. Yaşlımızla sohbet etmek çok hoş. 112 yıllık yaşamına sığdırdığı anıları uzun uzun anlatıyor kendisi canlı bir ansiklopedi gibi. Umarım ömrü daha da uzun
olur, kendisinin bir oğlu olduğunu söylüyor biz de oğlu ile kendisini kavuşturmak için çalışıyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Aydın Şenyurt 01 Ocak 1970 02:00

    1898 doğumlu bir insan,1876 yılında 93 gün padişahlık yapmış Sultan 5. Murat`ı nasıl görebilir ?.