Bölge Haber Girişi : 08 Mart 2010 10:34

Atatürk ve Mehmetçiğe büyük hakaret!..

Atatürk ve Mehmetçiğe büyük hakaret!..
Atatürk Üniversitesi Televizyonu tarafından bugün (7 Mart 2010 Pazar) saat 14.00'de yayımlanan Çanakkale Savaşları konulu belgesel izleyenleri şok etti. Programında kullanılan cümleler Çanakkale'de şehit düşmüş on binlerce Mehmetçiğin kemiklerini sızlattı

Erzurum Ajans-(Özel)-Türkiye tarihinin en önemli askeri zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 95’inci Yıldönümünü kutlamaya hazırlanırken Atatürk Üniversitesi Televizyonunun yayınladığı bir belgesele izleyenleri şok etti.

 

Bugün (7 Mart 2010 Pazar) saat 14.00’de yayımlanan Çanakkale Savaşları konulu belgeselde, Yunan askerleri ‘Özgürlük Savaşçıları’,  Türk Milleti’nin en büyük zaferi ise bir trajedi olarak lanse edildi.

 

Belgesel boyunca İngilizlerin ünlü Şairi Brooks’un Çanakkale savaşlarını anlatırken kullandığı “Trajedi” nitelemesini aynen yayınlayarak Türk milletinin en büyük zaferlerinden biri gölgelendi.Bununla da yetinilmeyen belgeselde yine İngiliz Şair Lord Byron’un  “Özgürlük Savaşçıları” diye tanımladığı Yunanlıları, Osmanlı devletine karşı haklı gösteren ifadeler sık sık tekrarlandı.

 

İzleyenlerin tüylerini ürperten ve on binlerce Mehmetciğin kemiklerini sızlatan belgeseli kimlerin ne amaçla ve hangi denetimden geçirdikten sonra yayına verildiği merak ve öfke konusu oldu.

 

Atatürk Üniversitesi yetkililerinin haberinin olmadığına inandığımız bu programın seçicileri ve denetim mekanizmasının nasıl işlediği kafalarda soru işareti bıraktı. 

 

Yayın sonrası Erzurum Ajans’ı arayan yüzlerce izleyici, “Çanakkale Zaferi’nin en büyük kahramanı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bir kurumda böylesi bir yayına imza atan her kimse kamuoyu önünde hesabını vermelidir. Bu anlamda Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü’nun gerekli incelemeleri yaparak, bu patavatsızlığın hesabını bir an önce sormasını bekliyoruz” diye tepkilerini dile getirdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.