Teknoloji Haber Girişi : 04 Mayıs 2016 19:26

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi robot günleri

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi robot günleri
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ATUGEM Teknoloji Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Robot Günleri açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi ve A Salonlarında gerçekleşti.
Erzurumajans-Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ATUGEM Teknoloji Kulübü tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Robot Günleri açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi ve A Salonlarında gerçekleşti. 

Kültür Merkezi Fuaye Alanında kurulan robot stantları, özellikle ilk ve ortaokul öğrencilerinin ilgi odağı olurken, programın ilk günü oldukça renkli geçti. 15 okuldan yaklaşık 300 öğrencinin ziyaret edip robotları inceleme fırsatı bulacağı Robot Günlerinde, ayrıca öğrenciler arasında yarışmalar da düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Totik, Bilim ve teknolojinin sürdürülebilir kalkınmanın itici gücü olduğunu belirterek, "bilim ve teknolojiler ülkelerin kalkınmasına yön verdiği gibi insanların geleceğine de yön vermektedir" dedi.

Robot Günleri etkinliğinin önümüzdeki yıllarda geleneksel hale getirileceğini söyleyen Yaşar Totik şöyle konuştu: "60 yıllık bir geçmişe sahip üniversitemizde böyle bir şenliğin yapılmasından dolayı son derecek memnun olduğumuzu söyleyebilirim. Deneyim ve tecrübelerini bizlere aktaran tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Sevgili gençler, fakültemizde yaklaşık olarak 6 bin 100 öğrenci 11 bölümde eğitim görmektedir ve 30'a yakın kulüp bulunmaktadır. Kulüpler, dersin dışında sosyal bilimsel, sportif ve kültürel faaliyetlerini bu kulüpler tarafından karşılanmaktadır. Bu kulüplerin başında gelen ve en aktif olanı ATÜGEM kulübüdür. ATÜGEM kulübü gerek lisans öğrencilerimize gerekse de ilk ve orta öğretimdeki geleceğimize çok önemli hizmetler sunmaktadır. İlkini geçen yıl gerçekleştiren arkadaşlarımız, geleneksel hale gelmesini çok istiyorlardı. Bizlerde destek verip geleneksel hale getirilmesi dekanlık olarak tek arzumuzdur" dedi.

Ülkelerin ve insanların geleceği açısında mühendislik fakültelerinin önemine değinen Prof. Dr. Totik, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sevgili gençler özellikle şunu vurgulamak istiyorum. Mühendislik insanların ihtiyaçlarını karşılamak için bilim ve teknolojiyi en yoğun kullanan alanların başında gelmektedir. Robotik alanda elektrik, elektronik, bilgisayar, makine ve mekatronikmühendislik bölümleri aktif anlamda rol almaktadır. Diğer taraftan bilim ve teknoloji ülkelerini geleceğini belirleyen en önemli dinamiklerden bir tanesidir. Sosyal ve ekonomik alanda gelişmiş ülkeler baktığımız zaman, bilim ve teknolojiyi sürdürebilir kalkınmanın temel itici gücü olarak aldıklarını görmekteyiz. Bilim ve teknolojiler sadece ülkelerin kalkınmasına yön vermediği gibi insanların geleceğine de yön vermektedir. Bizler son dönemlerde bilim ve teknolojiyi kullanmak, tüketmek yerine geliştiren bir ülke durumuna geldik. Milli ürünlerin ortaya çıkması bunun en büyük kanıtıdır. Önümüzdeki yıllarda siz değerli gençlerimiz milli robotları üretip, ülkenin ve insanımızın geleceğine önemli katılar sunacaksınız" şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.