Türkiye Haber Girişi : 05 Haziran 2017 18:30

Atama krizi istifayı beraberinde getirdi

Atama krizi istifayı beraberinde getirdi
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, Pamukkale Üniversitesi'nin İslami İlimler Enstitüsüne enstitü sekreterliği görevine atanan eşi Derya Bağ'ın istifa ettiğini açıkladı.
Erzurumajans-Eşini sekreter olarak atayarak tepkilerin odağına oturan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, "Ben ilk değilim, benden önceki rektörler de aynısını yaptı" dedi. PAÜ'de geçmiş dört rektörün de eşiyle çalıştığı ortaya çıktı.

Daha sonra yazılı bir açıklama yapan Bağ, "Üniversitemiz İslami İlimler Enstitüsü sekterliğine yapmış olduğum atama, yasal mevzuata uygun olmakla birlikte, toplum vicdanında oluşturduğu olumsuz yankılar nedeniyle, eşim Derya Bağ memuriyet görevinden istifa etmiş olup üniversitemiz ile ilişiğini kesmiştir" dedi.

HEPSİ EŞ DURUMU

Rektör Bağ'ın eş atamasının, PAÜ'de ilk olmadığı ortaya çıktı. Pamukkale Üniversitesi'nin kurucu Rektörü Prof. Dr. Arif Akşit de eşi Prof. Dr. Filiz Akşit'i Tıp Fakültesi Dekanı yaptı.

Prof. Dr. Hasan Kazdağlı'nın eşi Nermin Kazdağlı ise Eğitim Fakültesi'nde görev aldı. Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç'ın eşi Prof. Dr. Füsun Ardıç Tıp Fakültesi Fizik Tedavi Anabilim Dalı Başkanlığına atandı. Bir önceki rektör olan Prof. Dr. Hüseyin Bağcı'nın eşi Prof. Dr. Gülseren Bağcı ise Tıp Fakültesi Tıbbi Genetik Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini hâlâ sürdürüyor.

İHA
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.