Bölge Haber Girişi : 28 Haziran 2010 00:12

Ata sporu atlı cirite bayan hakem!..

Ata sporu atlı cirite bayan hakem!..
Erkek sporu olarak bilinen cirite bayan eli de değmeye başladı. Erzurum'da yapılan Kulüpler Arası Mahalli Lig Atlı Cirit müsabakalarını üniversite öğrencisi bayan hakemler yönetiyor.

Erzurum Ajans-Erkek sporu olarak bilinen cirit’e bayan eli de değmeye başladı. Erzurum'da yapılan Kulüpler Arası Mahalli Lig Atlı Cirit müsabakalarını üniversite öğrencisi bayan hakemler yönetiyor.
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen sınavlardan başarıyla geçerek cirit hakemi olmaya hak kazanan Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksel Okulu (BESYO) bölümü öğrencisi bayan hakemler, Erzurum'da yapılan atlı cirit maçlarını yönetiyor.
8 bayan hakem hafta sonları Erzurum cirit sahasında oynanan atlı cirit maçlarını yönetirken, çok sayıda cirit severde hakemlerin bayan olmasından memnuniyet duyduklarını belirtti.
Cirit karşılaşmasını hakem kulübesi ve sahada yöneten bayan hakemler, cirit kurallarına da son derece dikkat ediyor. Hakemlerin bayan olması üzerine cirit sahalarında kötü tezahürat ve küfür olaylarının bittiğine değinen izleyiciler, "Her yerde olduğu gibi bayanlarımız cirit sporuna da el attı. Böylesi daha iyi oldu. Hakemler bayan olduğu için centilmenlik de ön planda oluyor" diye konuştu.
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintımar'da Türkiye genelinde 150 atlı cirit hakeminden yaklaşık 22'sinin bayan olduğunu belirterek, "Bunlardan 8'i de bizim ilimizde görev yapıyor. Bayan hakem sayımızın daha da artmasını istiyoruz. Bunun için yeni kurslar açacağız. Bayan hakemler olduğu zaman sporcular hakemlere kibar ve centilmence yaklaşıyor" dedi.
Erkek sporu olarak bilinen atlı cirit’e bayanların son yıllarda daha fazla ilgi göstermeye başladıklarını ifade eden hakem Kübra Özdemir, "Göreve ilk başladığımızda birtakım sıkıntılar yaşadık ancak bunların hepsi geride kaldı. Şu anda benimle birlikte toplam 7 kadın hakem görev yapıyor. Atlı cirit bizim ata sporumuzdur. Atalarımız hep at sırtında hayatlarını sürdürmüş. Bu nedenle ben de atlı cirit sporuna karşı hep ilgi duydum" şeklinde konuştu.
Hakem Melek Topaloğlu ise, "Türkiye'nin diğer illerinde de ciridi bayanlara sevdireceğiz. Cirit sporu çok zevkli bir spor. Bu sporu yönetmek de bize ayrıca bir mutluluk veriyor. Sevdiğimiz için bu işi başarıyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.