Sağlık Haber Girişi : 14 Nisan 2015 15:26

ASP İl Müdürlüğü'nde ilk yardım eğitimi

ASP İl Müdürlüğü'nde ilk yardım eğitimi
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde (ASP) aday memurlara yönelik İlk Yardım eğitim programı düzenledi.
Erzurumajans-Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde (ASP) aday memurlara yönelik İlk Yardım eğitim programı düzenledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen ve 2 gün süren eğitime aday memurlar katıldı.

İlk yardım eğitimi, İl Ambulans Servisi Başkehimliği personeli, Dr. Murat Maksut Çalbay, tarafından verildi.

Çalbay, ilk yardımın hayati öneme sahip olduğunu belirterek şunları söyledi:
"İlk yardım herhangi bir kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun kötüye gitmesini önleyebilmek amacı ile olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın, mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulamalardır"

İlk yardımın amaçlarına değinen Çalbay, "Hayati tehlikenin ortadan kaldırılması, Yaşamsal fonksiyonların sürdürülmesinin sağlanması, Hasta/yaralının durumunun kötüleşmesinin önlenmesi, İyileşmenin kolaylaştırılması ilk yardımın temel amaçlarıdır." dedi.

İlk yardımı eğitiminin önemine değinen Çalbay, hasta ve yaralılara müdahalenin doğru yapılmasının hayati önem taşıdığına vurgu yaptı.

Eğitim programı sonunda Sağlık Memurları Oğuzhan Tütüncü ve Yavuz Altunlu tarafından maket üzerinde uygulamalı ilk yardım eğitimi verildi.

Eğitim programının ardından Çocuk Kordinasyon Merkezi Müdürü Ünal Aksakal tarafından Doktor Çalbay, Tütüncü ve Altunlu'ya teşekkür belgesi verildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.