Kültür-Sanat Haber Girişi : 01 Temmuz 2015 17:35

Aslan, ezgileriyle islam coğrafyasındaki zulmü anlattı

Aslan, ezgileriyle islam coğrafyasındaki zulmü anlattı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Geceleri, dünyanın birçok coğrafyasındaki zulüm ve baskılara özgürlük türküleriyle karşı koyan Grup Yürüyüş'ün solistlerinden Mehmet Ali Aslan'ın konseriyle devam etti.
Erzurumajans-Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Geceleri, dünyanın birçok coğrafyasındaki zulüm ve baskılara özgürlük türküleriyle karşı koyan Grup Yürüyüş'ün solistlerinden Mehmet Ali Aslan'ın konseriyle devam etti.

Havuzbaşı Kent Meydanı'ndaki Geleneksel Ramazan Eğlenceleri'nden sonra sahne alan sanatçı Aslan, "Ümmet coğrafyasında bir yolculuğa çıkacağız. Ezgilerimiz bazen coşkulu bazen de acılı olacak. Bizim ağıtlarımız var. Dünya'ya kafa tutan destanlarımız var" diyerek sevilen ezgilerini hayranlarıyla birlikte seslendirdi. Aslan, konser alanını dolduran Erzurumluları bazen coşturdu, bazen de hüzünlendirdi. "Dünyada Müslümanlara uygulanan zulme karşı mücadele sürdükçe biz de özgürlük türkülerini söylemeye devam edeceğiz" diyen sanatçı Aslan, bu misyonu sürekli devam ettireceklerini söyledi. Sanatçı Aslan, konser sonrası albümünü imzaladı, hayranlarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.