Türkiye Haber Girişi : 04 Eylül 2017 16:12

Askerleri otobüse almayan şoför tepki çekti

Askerleri otobüse almayan şoför tepki çekti
İstanbul Hasdal'daki kışladan bayram ziyareti için izne çıkan askerleri İstanbulkartları olmadığı için otobüse almak istemeyen şoför, yolcuların tepkisiyle karşılaştı.
Erzurumajans-Olay, bu sabah saatlerinde Hasdal Kışlası önündeki otobüs durağında yaşandı.

Sözcü'den Edda Sönmez'in haberine göre, Bayram dolayısıyla evci iznine çıkan askerler, '48 Göktürk-Mecidiyeköy' hattındaki belediye otobüsüne binerek ailelerinin yanına gitmek istedi. Her zaman o duraktan kolaylıkla otobüse binebilen Mehmetçik bu kez şoför tarafından engellendi.

Durak çevresinde İstanbulkart alabilecek bir nokta bulunmadığını, bu yüzden de askeri kimliklerini göstererek otobüse binmek istediklerini belirten askerlere izin vermeyen belediye otobüsü şoförü, 'Sizi bu şekilde otobüse alamam. Kartınız yoksa inin, minibüse binin' dedi. Şoförün sözleri üzerine otobüste bulunan vatandaşlar ayaklanarak, 'Neden böyle yapıyorsunuz. Sonuçta onlar da devletin askeri. Kart alamamışlar, bu seferlik binseler ne olur ki?' gibi tepkiler gösterdiler.

Otobüsteki bazı yolcular, başka zamanlarda da o durakta benzer durumun yaşandığını fakat şoförlerin askere böyle davranmadığını, anlayış gösterip onları otobüse aldığını belirtti.

Daha sonra askerler arasında İstanbulkartı olanlar, limitlerinin yettiği kadar diğer arkadaşlarının yerine kart basarak geçmelerini sağlasa da  bazı askerler binemeyerek bir sonraki otobüsün gelmesini beklediler.

İBB: ŞOFÖRÜN DAVRANIŞI YANLIŞ

Yaşanan olay hakkında Sözcü'ye açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa yetkilileri, şoförün tutumunun yanlış olduğunu ve bu şekilde davranmaması gerektiğini ifade ederek, konuyla ilgili şikayet dosyasının oluşturulduğunu ve incelemelerin ardından gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.