Bölge Haber Girişi : 04 Mart 2010 03:00

Aşkale'nin kurtuluşu kutlandı!..

Aşkale'nin kurtuluşu kutlandı!..
Erzurum'un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamalarda kurtuluş temsili olarak canlandırıldı.

Erzurum Ajans-Erzurum’un Aşkale ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Renkli görüntülerin yaşandığı kutlamalarda kurtuluş temsili olarak canlandırıldı.
Sabah ilçe meydanındaki Atatürk anıtına çelenk bırakılması ile başlayan kutlamalara daha sonra belediye binası önünde devam edildi. Temsili kurtuluşun canlandırılmasının ardından Türk askerlerince açılan Türk bayrağı Kaymakam Asalet Karabulut’a teslim edildi. Temsili kurutuş gösterisi renkli görüntülere sahne olurken, milis kuvvetlerinin ilçeye girişi vatandaşlar tarafından alkışlarla karşılandı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Ahmet Yaptırmış, milli mücadele dönemini anlattı.
Halk oyunları gösterisinin ardından Yakutiye Belediyesi mehteran ekibi mini bir konser verdi. Kutlamalar yapılan resmi geçit töreni ile sona erdi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.