Bölge Haber Girişi : 18 Nisan 2010 14:43

Aşkale'nin Kandilli beldesine dev yatırım!..

Aşkale'nin Kandilli beldesine dev yatırım!..
Ezurum'un Aşkale ilçesinde 5 milyon dolarlık, 500 baş sağmacılık İsviçre esmeri sütü işleme tesisinin yapılacağı bildirildi.

Erzurum Ajans-Ezurum'un Aşkale ilçesinde 5 milyon dolarlık, 500 baş sağmacılık İsviçre esmeri sütü işleme tesisinin yapılacağı bildirildi.

Aşkale ilçesine bağlı Kandilli beldesinde yapımı planlanan süt işleme tesisinin 500 büyükbaş hayvan kapasiteli olacağı ve 80 kişiye iş imkanı sunacağı öğrenildi. İş adamı Abdullah Büçge, yaptığı açıklamada, iş adamı Serdar Çevrim'le ortaklaşa yaptıracağı tesisin maliyetinin 5 milyon dolar olacağını belirtti.
 
Kandilli beldesinin Kesik Köprü mevkisinde yapımı planlanan tesisin bölgedeki önemli bir eksikliği gidereceğini ifade eden Büçge, şunları kaydetti: '5 milyon dolar maliyetli yatırım Erzurum'daki hayvancılık sektörüne yeni bir vizyon kazandıracak. Yatırımımız bin 500 dönüm arazi üzerine kurulacak. Tesis 30 dönümlük kapalı alan içerisinde inşa edilecek. Araziyi ise devletten 49 yıllığına kiraladık. Projemize hazırlık aşamasında destek olan Cinis ve Merdiven köyleri halkına da ayrıca teşekkür ediyoruz.' Bu arada Kandilli Belediye Başkanı Dursun Hanoğlu ise yatırım için Kandilli beldesini seçmelerinden dolayı iş adamları Büçge ve Çevrim'e teşekkür ederek, 'Kendilerine minnettarız. Kandilli bu ve bunun gibi yatırımlarla sıçrama yaparak, gelişmişlik düzeyinin daha da üzerine çıkacaktır' dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.