İlçeler Haber Girişi : 02 Haziran 2017 18:00

Aşkale'de tehlikeli gerginlik

Aşkale'de tehlikeli gerginlik
Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Koşapınar Köyü'de mera yüzünden çıkan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü.
Erzurumajans-Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Koşapınar Köyü'de mera yüzünden çıkan tartışma taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Köyde mera yönetmeliklerine uymayan bir aile ile köy sakinleri arasında yaşanan gerginlik aylardır adeta kabusa döndü. Köy muhtarının da aralarında bulunduğu 10 kişi köye araçlarla getirilen şahısların saldırısına uğradı. Yaralılar Aşkale İlçe Devlet Hastanesinde gerekli tedavilerinin ardından taburcu edildiler. 

Köylülerin iddiasına göre, ilçe yöneticileri sorunu kanuni yönetmelikler çerçevesinden çözmek yerine köylüleri ve mera kanunlarına yok sayıyor.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda mera meselesi yüzünden H.U. ile N.T. arasında çıkan tartışmada N.T. karşı grubun saldırısına uğrayarak ağır şekilde yaralandı. Olayın ardından devam eden tartışmalar öncesi gün yeniden taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Köy muhtarı ve sakinlerinin her türlü şikayet ve başvurusuna rağmen H.U. ve aile mensupları köye ait meralarda müstakil besicilik yapmaya devam ettiler. Mera yönetmeliklerine aykırı davranan ailenin köy dışından araçlarla getirdiği yaklaşık 15 kişilik grup köy sakinlerine saldırdı. Köy muhtarı O.A.'nın da aralarında bulunduğu yaklaşık 10 köylü yaralandı. Köyde bulunan jandarmaya da saldıran yabancı şahıslar güvenlik güçlerince gözaltına alındılar. Olayın ardından arabuluculuk yapan bazı yöneticilerin köyün tüzel kişiliği, muhtar, köy sakinleri ve mera yönetmeliklerini yok sayması köy sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Köyde aylardır diken üzerinde yaşadıklarını söyleyen köylüler, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve milletvekillerini göreve çağırdılar. Köylülerin yalnız bırakıldığını ve bazı yöneticiler tarafından baskı yapıldığını öne süren köy sakinleri, "Aylardır yaşadığımız soruna aylardır çözüm bulunamadı. Kanunlar yok sayılıyor. Kimse devletin kanunlarına karşı başarılı olamaz. Köy sakinlerinin tamamı yok sayılarak yapılacak bir uygulamanın hesabını kimse ödeyemez. Sayın bakanımızdan, valimizden ve milletvekillerimizden sorunumuza el etmelerini ve daha büyük olayların yaşanmaması için acil olarak tedbirler alınmasını bekliyoruz" diye konuştular.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Abdullah abdullahoğlu 01 Ocak 1970 02:00

    Vah benim sahipsiz dadaşlar diyarım.... elin safaklisi gelsin adam dövsün...

  • Alper 01 Ocak 1970 02:00

    Merdiven köyünü örnek alsınlar o köyde bazı şerefsizler şafaklara destek verdi ama köy bu şahisları köyden kovdu örnek