İlçeler Haber Girişi : 01 Kasım 2017 18:45

Aşkale'de öğrenci servislerine yönelik güvenlik toplantısı

Aşkale'de öğrenci servislerine yönelik güvenlik toplantısı
Aşkale'de taşımalı eğitim sistemi ile eğitim gören öğrencileri okullara taşıyan servisçilerle güvenlik toplantısı düzenlendi.
Erzurumajans-Aşkale'de taşımalı eğitim sistemi ile eğitim gören öğrencileri okullara taşıyan servisçilerle güvenlik toplantısı düzenlendi.

Aşkale Kaymakamı Mehmet Aksu'nun başkanlığında ilçe Halk Eğitim toplantı salonunda gerçekleşen güvenlik toplantısına Aşkale ilçe Kaymakamı Mehmet Aksu, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ertürk Mutlu, İlçe Millî Eğitim Müdürü Serhat Erdem, Şube Müdürü Emin Çomaklı ve servis şoförleri katıldı.

Toplantıda konuşan Aşkale İlçe Kaymakamı Aksu, servis taşımacılarının yapması ve yapmaması gereken konular ile uymak zorunda olduğu sorumlulukları anlatırken, geçmiş yıllara ait verilerden de bilgi aktardı.

Aksu, her yıl olduğu gibi 2017 - 2018 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde de öğrenci taşımacılığı yapan kişiler ve araçların sıkı denetim altında tutulacağını kural ve kaidelere uymayanlar hakkında cezai işlemlerin yapılacağını söyledi. Aksu, şimdiye kadar ilçede devam eden öğrenci taşımacılığında hiçbir kazanın yaşanmamasının da sevindirici olduğunu belirtti.

İlçe Millî Eğitim Müdürü Erdem ise katılımcılara Bakanlığının açıklamış olduğu yeni kuralları aktardı. Araçlar içerisinde 30 gün hafızalı kamera sistemi takmalarını ve her koltukta emniyet kemeri ve uyarı sensörleri olması konusunda uyarılar yaptı.

Toplantıda daha sonra sürücülere bir video sunumu izlettirildi. Kaymakam Aksu sunumunun ardından servis şoförlerinin sıkıntılarını sordu.

İlçe protokolüne istek ve sıkıntılarını dile getiren servisçiler, en büyük sıkıntının Pazartesi günü köylerden ve Cuma günü yatılı okuldan köylere giden öğrenciler olduğunu fazla öğrenci almaları halinde ceza uygulandığını çocukları almamaları halinde ise köylerde vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandıklarını dile getirdiler.

Yöneticiler, problemi not alarak çözüm için en kısa zamanda gerekli tedbirlerin alınacağını söylediler.

İlçe Kaymakamı bu sene yapılacak denetlemeler sonunda istenilen kurallara riayet eden sürücüye yıl sonunda bizzat kendisinin hediye vereceğini söylemesi de salondaki katılımcılar tarafından memnuniyet ile karşılandı.

Toplantının ardından bir sonuç bildirgesinin hazırlanacağı ve bu bildirgenin servisçiler, veliler ve idarecilerle paylaşılacağı bildirildi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.