İlçeler Haber Girişi : 01 Haziran 2016 13:40

Aşkale'de ilginç gelenek...

Aşkale'de ilginç gelenek...
Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Merdiven Mahallesi'nde düzenlenen bir düğünde, halay çeken damat ve yakınlarının üzerine 'geleneksel ceza' diye çamurlu su ile motor yağı döküldü.
Erzurumajans-Erzurum'un Aşkale İlçesi'ne bağlı Merdiven Mahallesi'nde düzenlenen bir düğünde, halay çeken damat ve yakınlarının üzerine 'geleneksel ceza' diye çamurlu su ile motor yağı döküldü. 

Aşkale'ye 10 kilometre uzaklıktaki Merdiven Mahallesi'nde, 28 yaşındaki Ferhat Tuvaç ve 24 yaşındaki Gülcan Tuvaç'ın düğünlerine 'gelenek ceza'sı damga vurdu. Gelin Gülcan Tuvaç'ın mahalleye getirilmesi sırasında damat Ferhat Tuvaç'ın arkadaşları davul-zurna eşliğinde halay çekti. Halay çekilmesi sırasında arkadaşları, damat Ferhat Tuvaç ve  yakınlarının başlarına kovalara hazırladıkları çamurlu su ile motor yağını döktü. Halay çekenleri çamur ve yağ içinde bırıkan bu cezaya aldırış etmeyen damat yakınları oynamaya devam etti. Çamur ve motor yağına bulalananlar, halay sonrası hem yıkandılar hem de giysilerini değiştirmek zorunda kaldılar.

Yaşananların gelenek olduğunu belirten damadın arkadaşları, "Bizde adet böyle. Gelini getirdikten sonra damat ve yakınlarını yağlıyor, çamurluyoruz. Bu bizde hoş bir gelenek. Öyle eğleniyoruz ve mutlu oluyoruz. Herkesin başına geleceği için de hiç kimse farklı bir tepki vermiyor" diye konuştular. 

Gündüz yapılan çamurlu ve motor yağlı eğlencenin ardından Ferhat ve Gülcan Tuvaç çifti Aşkale Öğretmen Evi'nde düzenlenen düğün töreni ile dünyaevine girdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • veyis 01 Ocak 1970 02:00

    sayın editör motor yağından gelenek olurmu