Ekonomi Haber Girişi : 18 Temmuz 2012 14:30

Aşkale Çimento Erzincan'da büyüyor

Aşkale Çimento Erzincan'da büyüyor
2009 yılında işletmeye aldığı Erzincan Çimento Fabrikası’ndan sonra geçtiğimiz aylarda da satın alma yoluyla bünyesine kattığı Erzincan Makine Fabrikası ile Erzincan’da ciddi yatırımların altına imza attı.
Erzurum Ajans-2009 yılında işletmeye aldığı Erzincan Çimento Fabrikası’ndan sonra geçtiğimiz aylarda da satın alma yoluyla bünyesine kattığı Erzincan Makine Fabrikası ile Erzincan’da ciddi yatırımların altına imza atan Aşkale Çimento, önümüzdeki yıllarda yeni yatırımların sinyalini de veriyor. Erzincan Çimento Fabrikası bünyesindeki Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, şirketin çevreye olan hassasiyetinin önemli bir yansıması olarak gösteriliyor.
Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun ve Gümüşhane’deki tesislerin ihtiyaç duyduğu demir ve çelik aksanların üretimini yapan Erzincan Makine Fabrikası’nın bölge için önemli olduğunu vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Erzincan bizim için değerli ve anlamlı bir şehir. Her anlamda şehir ekonomisine ve sosyal hayatına katkıda bulunmaya devam edeceğiz.” dedi.
Erzincan ekonomisi için anlamlı bir yer tutan Erzincan Çimento Fabrikası, Aşkale Çimento ruhunun bölgeye açılması noktasında önemli bir kilometre taşı oldu. 2009 yılında hizmete giren ve özellikle Erzincan’daki inşaat sektörünün güçlenmesi noktasında dayanak olan Erzincan Çimento Fabrikası, gerek fiziki görünüm, gerek teknolojik yenilikle ve gerekse çevreye olan hassasiyetleri açısından dikkat çekiyor. Kalite, iş güvenliği ve çevre yönetim sistemleriyle Avrupa standartlarını yakalayan tesis büyüyerek yoluna devam ediyor. Çimento öğütme ve paketleme tesisinden sonra makine fabrikasını de bünyesine katan Erzincan Çimento, önümüzdeki yıllarda il ekonomisine daha fazla katkılarda bulunmaya hazırlanıyor.

AŞKALE ÇİMENTO OLUŞUMU NEDİR?

Kamu eliyle 1968 yılında kurulan Aşkale Çimento, 1971 yılında işletmeye geçti. 1993 yılında Erzurum ve bölgedeki insanı tarafından kurulan, bin ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla satın alındı. Özelleştirme ile birlikte hem yatırımlara hem de pazar payının genişletilmesi noktasında düğmeye basıldı. İlk etapta fabrikanın hantal yapısını ortadan kaldırmak için iyileştirme yatırımlarına start verildi. Bir çok birimde yapılan küçük yatırımlar sonucunda ciddi tasarruflar sağlandı. Aşkale Çimento, özelleştiği 1993 yılından bu yana bin ortaklı yapısı ile zor ve hatta imkânsız şartlara rağmen başarılar gerçekleştirdi. Aşkale’de zarar eden bir fabrikanın küllerinden bu gün Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Gürcistan-Batum devasa sanayi tesisleri yükseldi. Yatırımlara hiç durmadan devam eden Aşkale Çimento, aynı zamanda ortaklarına da her yıl düzenli olarak kar dağıtıyor.

“MAKİNE FABRİKASI ERZİNCAN’IN HİZMETİNDE”

Erzincan Çimento Fabrikası’ndan sonra satınalma yoluyla bünyelerine bir de makine fabrikası kattıklarını belirten Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Erzincan bizim için önemli ve bir o kadar değerli. Öğütme ve paketleme fabrikamızdan sonra şimdide bünyemize demir ve çeliği işleyen tesisimizi ekledik. Organize sanayi bölgesi içinde bulunan makine fabrikası her türlü teknolojik imkana sahip. Tüm fabrika ve işletmelerimizin ihtiyaç duyduğu çelik imalatları burada yapıyoruz. Erzincan ve bölge için bulunmaz bir tesis. Geliştirmek suretiyle bölge ihtiyacını karşılayacak seviyelere getireceğiz. Şu anda bünyemizde bulunan ve önümüzdeki yıllarda üretime geçirmeyi hedeflediğimiz Erzincan Alçı Fabrikası’da önemsediğimiz projelerden biri. Bu üç tesisler Erzincan ekonomisine ve istihdamına katkıda bulunmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“ÇEVREYE SAYGILI VE KALİTE ODAKLI TESİS”

Erzincan Çimento Fabrikası’nın kalite, iş sağlığı ve güvenliği ile çevre açısından Avrupa standartlarını yakaladığı söyleyen Başkan Yücelik, “ ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi, Erzincan insanına verdiğimiz ‘temiz çevre’ sözünün önemli bir göstergesi. Her anlamda çevreyi kirletmeyen, görüntüsü ve çevre düzenlemesi ile Erzincan’a yakışan tesisimiz bir çok fabrikada bulunmayan bu belgeyi almayı hak etmiştir. Aynı şekilde çalışanlarımızın sağlık ve güvenliğini OHSAH 18001 İSG Yönetim Sistemi ile destekledik. ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi’de aynı şekilde dünya standartlarına ulaşmamıza katkıda bulunuyor.” dedi.

“ERZİNCAN’DA DAHA DA BÜYÜYECEĞİZ”

Erzincan’ın konumu ve iklimi ile yatırım açısından cazip bir şehir olduğunu vurgulayan Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Erzurum ile Erzincan tarihi süreç içinde hep aynı kaderi yaşamıştır. Bu anlamda yıllardan beridir Aşkale Çimento olarak Erzincan ile olan yakın ilişkilerimiz, çimento ve makine fabrikası ile beraber iyice pekişti. Bu tesisler esasında Erzincan insanınındır. Onlarca gencimiz buralarda istihdam edilmekte, ilin özkaynakları ile üretim yapılmakta ve dışa bağımlılık azalmaktadır. Biz Erzincan’da daha da büyümeyi ve gelişmeyi hedefliyoruz. Erzincan insanının bu anlamda bizleri yüreklendirmesi ve desteklemesi de önemlidir. “ şeklinde konuştu.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.