Bölge Haber Girişi : 27 Temmuz 2010 14:56

Aşkale Çimento 20 basamak daha yükseldi!..

Aşkale Çimento 20 basamak daha yükseldi!..
İstanbul Sanayi Odası, ekonomide devler ligi listesini açıkladı. Aşkale Çimento bir önceki yıla göre 20 basamak yukarı çıkarak listenin 221. sırasında bulundu. Şirket 6 yılda 257 basamak yükselerek inanılmaz bir rekora imza attı.

Erzurum Ajans-Türkiye’de hem çok ortaklı hem de özelleştirme sürecinde satın alınan bir şirket hüviyetine sahip olan Aşkale Çimento, bölge için adeta umut ve moral kaynağı olmaya devam ediyor.  İSO’nun (İstanbul Sanayi Odası) her yıl açıkladığı ve ekonomide devler ligi olarak görülen araştırma sonuçları bu gerçeği pekiştiriyor.  Şirket; İstanbul İSO’nun açıkladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde 2004 yılında 478, 2005 yılında 340, 2006 yılında 309, 2007 yılında 296'ıncı, 2008 yılında 241’inci ve nihayet son açıklamada 2009 rakamlarına göre 221. sıraya yükseldi.  Aşkale Çimento, Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında bir önceki yıla göre 20 basamak yükselmiş oldu. Şirket, özel firmalar içinde ise 211. sırada yer aldı. Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, şirketin yakaladığı başarının insan varlığı, azmi ve iradesi ile tarif edilmesinin doğru olduğunu söyledi.

BÜYÜMEDE HIZ KESMEDİ

1993 yılında bin ortaklı ERÇİMSAN Holding tarafından satın alınan Aşkale Çimento, Giresun’dan Van’a, Erzincan’dan Ağrı’ya, Trabzon’dan Erzurum’a, Gümüşhane’den Batum’a bir çok tesise sahip oldu. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Tesisler arttıkça daha fazla gencimiz iş imkanı buluyor, daha fazla üretim gerçekleştiriyor, ülkemize daha fazla katkıda bulunuyoruz. Bu da bizi daha fazla mutlu ediyor.” dedi. Başkan Yücelik, “Bizim amacımız, bu bölgede ka­zandığımızı bu bölgeye yatırarak lokomotif görevi yapmak. Bir şirketin yürüyebilmesi için elbette kazanca ihtiyacı var. Ancak, bizim te­mel önceliğimiz sağladığımız kazancı bu bölgeye yatırmak. Bunu da başardığımıza inanıyoruz.” diye konuştu.

YÜKSELEN ŞİRKETLER İÇİNDE

500 Büyük Sanayi Kuruluşu sıralamasında 221. sıraya yerleşen Aşkale Çimento da yükselen şirketler arasında yerini aldı. Erzurum, Aşkale, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane, Van, Giresun ve Ağrı'da tesisleri olan Aşkale Çimento, 6 yılda 257 basamak çıkmış oldu. Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Bir yandan rekabet ve piyasanın acımasız şartlarına karşı ayakta durmak, öte yandan bin ortaklı yapıyı muhafaza etmek zor iş. Ama biz bunu azim ve el birliğiyle başardık. Yıllardan beri hem yatırım yapıyor hem de ortaklarımıza kar dağıtıyoruz. Bizim başarımızın özünde güven ve samimiyet var.” dedi.

İSO’NUN LİSTESİNİN ANLAMI

İstanbul Sanayi Odası’nın, ilk defa 1968 yılında 100 Büyük Sanayi Kuruluşu ölçeğinde başlattığı ve yıllar içinde geliştirerek, 1981’den itibaren Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu olarak sürdürmekte olduğu bu çalışma, 42 yıldır Türkiye ekonomisinin ve sanayisinin gelişimine ışık tutması açısından büyük önem taşıyor. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu raporu, ülke ekonomisi içinde önemli ağırlığa sahip sanayi kuruluşları hakkındaki 2009 yılına ilişkin verileri, üretimden satışlar, satış hasılatı, katma değer, özkaynak, net aktifler, dönem karı ve zararı, ihracat ve istihdam başlıkları altında sunuyor.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.