Asıl oynatmaması çok şey!

Antalyaspor teknik direktörü Bülent Korkmaz, maç sonrası açıklama yapıyor. Gole kadar oyun ortadaydı diyor. Golden sonra riske girmişler ama eşitlik golünü bulmamışlar. Hayret ki ne hayret!  Başka bir maç izlemişiz gibi davranıyor ya en çok da ona şaşıyorum. Yahu hocam Allahaşkına Antalya’nın bırak gole kadar, golden sonra da bir tane de olsa pozisyonu mu var? En kötü oyunumuzu oynadık dese anlayacağım ama sanki puan alabilecekleri bir maçmış gibi davranıyor ya, en çok da ona kıllandım! 

***
6 haftadır kaybetmeyen Erzurum’un en iyi tarafı nedir diye sorulsa vereceğim cevap rakibi iyi oynatmaması derim.  Oyunu ne kadar İYİ ise oynatmaması o kadar PEKİYİ! Erzurum sadece son 6 haftadır değil, ligin başından buyana müsaade ettiği kadar rakibe top oynatıyor. Özellikle orta saha oyunu bir kilitliyor ki rakip takımların kazanması mümkünatı yok, olmuyor. Bunu en son Antalya maçında gördük. Gerek orta alanda top tutarak, yan pas yaparak ve de koşarak rakibine ne olgun atak hazırlama imkanı veriyor ne de adamakıllı bir boş alan bırakıyor. Erzurum’un bir başka özelliği ve güzelliği de aynı tempoyu 2.dakikada olduğu gibi 88.dakikada da yapıyor olması. Oyundan hiç düşmemesi, konsantrasyonu bitiş düdüğüne kadar sağlaması! Oyuncu grubunun artık birbirlerini daha iyi tanıyor olmaları, özgüvenin tavan yapmışlığı en büyük artılar. Gördüğüm kadarıyla da bu ligde az takımda olan bir özellik bu.. Bu gelişmenin sağlanmasında katkıları olan başta yönetim olmak üzere taraftarı, teknik heyeti ve de futbolcuları kutluyorum.

***
Şu gün itibariyle gerçekten hava güzel. Üç hafta öncesine kadar beliren kara bulutlar dağılmış görünüyor. Ama lig bitmiş değil. Daha ilk yarının bitmesine bile 4 hafta var. Açıkçası ite-kalka son 6 haftada buraya kadar gelindi. Santraforsuz bütün bunlar olduğuna göre artık kaliteli bir santraforu olması halinde varsın rakipler düşünsün! Transfer dönemine kadar biraz daha dişler sıkılmalı. Ve artık bir deplasman galibiyeti siftahının da bir şekilde gelmesi gerekir. Aksi halde puan cetvelinde bu takım her hafta iner, çıkar!
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.