Bölge Haber Girişi : 15 Eylül 2010 00:07

ASA'nın minikleri el üstünde tutuluyor!..

ASA'nın minikleri el üstünde tutuluyor!..
Bölgenin gülen yüzü, Türkiye'nin umut projesi ASA, bugüne kadar aldığı başarılı sonuçlara Ekim ayında bir yenisini eklemeye hazırlanıyor.

Erzurum Ajans-Bölgenin gülen yüzü, Türkiye’nin umut projesi ASA, bugüne kadar aldığı başarılı sonuçlara Ekim ayında bir yenisini eklemeye hazırlanıyor. Almanya ve İsviçre’de düzenlenen turnuvalarda önemli başarılara imza atan ASA futbol takımı şimdi de, 22-24 Ekim 2010’da Hollanda’nın Zwolle kentinde düzenlenecek turnuvada dünya şampiyonluğu için ter dökecek.

İki yıl önce hazırlanan ve Türkiye’nin örnek projeleri arasında gösterilen, düzenlenen futbol turnuvalarında ülkemizin gururu olan Anadolu Spor Akademisi (ASA) futbol takımı Ekim ayında Hollanda yolcusu. Almanya ve İsviçre’de düzenlenen turnuvalarda önemli başarılara imza atan ASA, Hollanda’nın Zwolle kentinde yapılacak olan ‘TOUR HOLLAND U-11 Turnuvası’nda birinci olup Türkiye’ye dünya kupasını getirmeyi hedefliyor.

Zwolle kentinde düzenlenecek olan turnuva öncesi Hakkari’de bir süre kampa giren daha sonra Trabzon’da çalışmalarını sürdüren ASA futbol takımı adeta el üstünde tutuluyor. Türkiye’nin, Avrupa’da göğsünü kabartan Trabzonspor’un alt yapı takımı ve Karadeniz’de futbol adına önemli başarılara imza atan spor kulüpleriyle birlikte antrenmanlarını sürdüren ASA ekibine ayrıca bölge insanı da, moral vermek için adeta sıraya girdi. Hakkari, Gümüşhane, Ağrı ve Muşlu miniklerden kurulan takıma moral için seferber olanların tek isteği, Türkiye’ye dünya kupasının gelmesi.

FIFA Başkanı Sepp Blatter’in yakın takibe aldığı projenin hayata geçmesiyle Türkiye’de önemli bir dönüm noktasına girileceğini kaydeden ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, projenin kişilerin ürünü olmadığını vurgulayarak, projeye sahip çıkan herkesin bu işe bir katkı sağladığının altını çizdi. Şimşek, “Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın parmakla işaret ettiği, ülkemizin teminatı olan çocuklarımızın hangi spor branşında yetenekliyse o alanda başarılı olmasını sağlayarak sosyal yaşantısını garanti altına almayı hedefleyen bu proje, birçok hayalin ortak noktasıdır. Bu ortak noktada, ne kadar kişi buluşursa ASA projesinin, sağlam temeller üstünde hayata geçmesi de böylece mümkün olacaktır” diye konuştu.

HANIMLAR SEFERBER OLDU

Trabzon’da kampa giren miniklere arka çıkmak için bütün imkanları seferber edenlerin başında ise Tonya Kaymakamı Şenol Turna ve Tonya Belediye Başkanı Ahmet Kurt geliyor. Sadece bölge insanı değil, İstanbul, Hakkari, Muş, Ağrı, Erzurum ve Gümüşhane arasında adeta mekik dokuyan ASA’da görev alan hanımlar ise minikler için gece gündüz demeden Hollanda’ya öncesi takıma moral aşılıyor.

Bir dönemler Erzurumspor’u çalıştıran Sadi Tekelioğlu’nun sorumlusu olduğu Trabzonspor alt yapı takımıyla hazırlık maçı yapan ASA futbol takımını maç öncesinde ziyaret eden ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, ASA Hukuk Danışmanı Mesut Atılgan, ASA Basın Danışmanı Selami Küçükoğlu, ASA Mali Danışmanı Filiz Şimşek ve ASA Proje İç Mimarı Hilal Nur Yıldız miniklere başarı dileklerinde bulundular.

Ziyaret esnasında Mali Danışman Filiz Şimşek ile birlikte İç Mimar Yıldız miniklere çikolata ikram etti. Miniklere kendi eliyle çikolata yediren İç Mimar Yıldız, “Çikolatalar ağzını tatlandırsın ki, sahada iyi oynayın” diye konuşunca futbolcular, “Hilal abla dünya şampiyonu olunca daha çok çikolata isteriz. Kendinizi ayarlayın isterseniz, çikolataların siparişini şimdiden verin” diye espri yapınca kahkahalar havada uçuştu.

ASA Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, futbolcuların moralinin yüksek olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyleyerek, “Projede görev alanların bütün samimiyetlerini ortaya koyması miniklerin yüzündeki gülümsemeyi arttırıyor. Onların gülümsemesi demek başarının kendiliğinden gelmesi demektir. Biz onların yüzündeki gülümsemelerin artması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bize bu konuda destek olanlara şimdiden teşekkür ederiz” dedi.

ONLAR GOL ATACAK TÜRKİYE ŞAHA KALKACAK

FIFA Başkanı Sepp Blatter’in ekibini Türkiye gönderip ASA’yı yakın takibe alacak olmasının ayrı bir gurur olduğunu belirten İç Mimar Hilal Nur Yıldız, “Sürekli taş attıkları için gündeme gelen, minikler bundan sonra taş yerine gol atarak adlarını duyuracak. İsviçre ve Almanya’da aldıkları başarılara yenisini ekleyerek Türkiye’nin göğsünü kabartmakla kalmayacak bu çocuklarımız, aynı zamanda yaşadıkları çevreninde sosyal düzeninin değişmesine vesile olacak. Onlar küçük yüreklerinde, büyük hayaller kurarken, bizler o hayallerin yeşerip büyümesini sağlayabilirsek ne mutlu bizlere. Onlar her gol atışında Türkiye şaha kalkacak. Türkiye A Milli Takımı’nın 12 dev adamın aldığı zaferlerin yanına Hakkârili, Ağrılı, Gümüşhaneli ve Muşlu miniklerin başarısı da eklenince inanıyorum ki, herkes sokaklara dökülecek. Bu sevinci yaşamak zor değil” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.