Spor Haber Girişi : 01 Ocak 1970 02:00

ASA Nou camp stadyumunda

ASA Nou camp stadyumunda
İspanya’nın Barselona şehrinde ki Costa Brava turnuvasında göğsümüzü kabartan Anadolu Spor Akademisi Erzurum minikleri namağlup dünya üçüncüsü olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Erzurum Ajans-İspanya’nın Barselona şehrinde ki Costa Brava turnuvasında göğsümüzü kabartan Anadolu Spor Akademisi Erzurum minikleri namağlup dünya üçüncüsü olmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

Turnuva sonrasında İspanya’nın dünyaca ünlü futbol takımı Barcelona’nın maçlarını oynadığı Nou Camp stadını gezen ASA futbol takımına Barselona Başkonsolosu Haluk Koç yakın ilgi gösterdi.

 

Tarihte birçok önemli olaya ev sahipliği yapan Nou Camp stadyumu 1982 FIFA Dünya Kupası için kapasitesi 125 bine çıkartılmış fakat daha sonra UEFA`nın kuralları gereği. 2010 yılında son bulan çalışmalar sonucu kapasitesi 100 bine indirilen Barcelona takımının büyük başarılarına sahne olan stadyumu gezdiren Başkonsolos Haluk Koç, ASA Erzurum takımının başarısından gurur duyduklarını söyledi.

 

ASA takımına küçük hediyeler veren Başkonsolos Koç, “Türkiye’nin başarıları her zaman bizleri gururlandırmıştır. Hele gurbetteyseniz, bu gurur katlanarak büyüyor. Minik futbolcularımızı elimizden geldiğince ödüllendirmek için Barcelona’nın başarılarına sahne olan stadyumu gezdirmek istedik. Umuyorum ki ASA’nın başarıları katlanarak artacaktır’ dedi.

ŞİMŞEK; BU BAŞARI KÜÇÜMSENEMEZ

Anadolu Spor Akademisi Genel Koordinatörü Özcan Şimşek, İspanya’nın Barselona şehrinde turnuva üçüncülüğünün küçümsenemez bir başarı olduğunu söyledi. Anadolu Spor Akademisi projesinin Türk futboluna büyük katkılar sağladığını vurgulayan Şimşek, “Takımlarımızda ki olağanüstü başarılar aslında Türk futbolu için bir kazançtır. Minik futbolcularımızın galibiyetler sonrasında gözlerindeki ışıltı onların gelecekte müthiş işler yapacağının kanıtı. Umuyoruz ki bu sayede Türk futbolunu şaha kaldıracak futbolcular yetişecektir” dedi

BU TAKIMLAR İÇİN BÜYÜK EMEKLER VERİLDİ

Şimşek, “Bizim takımımız proje takımı alt yapısı olan kulüpler gibi değiliz. Yine ciddi bir başarı elde ettik. Bu takımın kurulmasında emeği gecen Sayın Sağlık Bakanımız Recep Akdağ ve Sayın Gençlik Spor Bakanımız Suat Kılıç, Sayın Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin ile manevi desteklerini esirgemeyen Erzurum Milletvekillerimize, Sayın Valimiz Sebahattin Öztürk, Sayın Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Öte yandan futbol takımımızın başarısı için 3 ay boyunca emek veren teknik heyete, Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintimar’a ve değerli basın mensuplarımıza ve adını anmadığım bize destek veren tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimi sunarım” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.