Bölge Haber Girişi : 23 Şubat 2018 14:30

Ardahan'da kurtuluş coşkusu

Ardahan'da kurtuluş coşkusu
Ardahan'ın işgalden kurtuluşunun 97. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.
Erzurumajans-Ardahan'ın işgalden kurtuluşunun 97. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende şaha kalkan atlar renkli görüntü oluşturdu.



Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar, Kongre Caddesinde devam etti. Törene Ardahan Valisi Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, CHP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hasan Kaymaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yıkılmaz, Ardahan Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Şakir Aydoğan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Belediye Başkanı Faruk Köksoy, aziz vatanın bölünmez bütünlüğü için verilen mücadelenin tarihi bir mücadele olduğunu vurgulayarak, tüm şehitleri rahmetle ve minnetle andığını ifade etti. Köksoy, ''Aziz vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile muhterem milletimizin birliği, dirliği, huzuru için görev yaparken kandan, candan, masum halkların alın teri mallarıyla beslenen emperyalist devletlerin maşası hain ve bölücü terör örgütü PKK, YPG ile FETÖ, DEAŞ ve DHKP-C gibi taşeron örgütlerin silahlı, bombalı, saldırı eylemleri ve 15 Temmuz hain ve alçak kalkışmasında ve nihayet son olarak devletimizin bekası, vatanımızın bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği için başlatılan Afrin operasyonunda rahmete kavuşmuş, istiklal şairimizin ’’Gömelim gel seni de tarihe desem sığmazsın’’ dediği gibi tarihe sığmayan tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Yaralı Gazilerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.'' Şeklinde konuştu.



Kongre Caddesindeki törenin ardından protokol ve katılımcılar, Erzurum Mehteran takımı eşliğinde 1977-78 Osmanlı-Rus savaşı zamanında dolduruldukları camide yakılarak şehit edilen Müslümanları anmak üzere Halilefendi Mahallesindeki Yanık Cami'ye kadar yürüdüler. Burada yapılan konuşmaların ardından dua edilerek, şehitler anıldı. Kutlamalar çerçevesinde Ardahanlı vatandaşlar gün boyu Kongre caddesi üzerinde at binerek yarıştılar.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.