Bölge Haber Girişi : 24 Haziran 2015 13:25

Aras'a mühür cezası

Aras'a mühür cezası
Eleşkirt Belediyesi'nden 700 bin lira alacağını isteyen Aras EDAŞ'ın hizmet verdiği bina mühürlendi.
Erzurumajans-Eleşkirt Belediyesi'nden 700 bin lira alacağını isteyen Aras EDAŞ'ın hizmet verdiği bina mühürlendi. İlçede faaliyetleri duran Aras EDAŞ, vatandaşa hizmet veremez duruma geldi. Elektrik olmadığı için su kuyuları çalışmayan ilçede araziler kurumak üzere. Vatandaşlar, belediyenin bir an evvel Aras EDAŞ'la anlaşmasını istedi.

Ağrı'nın Eleşkirt İlçe Belediyesi ile ARAS Elektrik Eleşkirt İşletme Müdürlüğü arasındaki borç uyuşmazlığı, ilçe halkını mağdur etti.

Belediyelerin en büyük sorunlarından biri olan elektrik borcu bu kez Eleşkirt'te yaşandı. Belediyeye ait 3 su kuyusunun toplam elektrik gider borcu 700 bin lirayı aşınca Aras Elektrik Eleşkirt İşletme Müdürlüğü su kuyularının elektriğini kesti. Bunun üzerine karşı atağa geçen Eleşkirt Belediyesi Aras Elektrik Eleşkirt İşletme Müdürlüğü'nün çarşı içersindeki kiraladıkları ana binayı ruhsatı yok gerekçesiyle mühürledi. Geçtiğimiz Perşembe gününden itibaren mühürlü bir şekilde bekleyen bina Eleşkirt halkına hizmet veremiyor.

Aras Elektrik Eleşkirt İşletme Şefi Volkan Yılmaz yaptığı açıklamada, kurumun mühürlenmeden dolayı elinin kolunun bağlandığını söyledi. Haksız bir şekilde belediye tarafından mağduriyete uğradıklarını belirten Yılmaz, "Eleşkirt ilçe merkezinde bulunan hizmet binamız arıza, tahsilat, abonelik gibi tüm birimleri içinde bulunduran ana bir merkezdir. Merkezimizin kapalı olması hem bizleri hem de vatandaşı büyük ölçüde mağdur etmiştir. Burada merkeze değil hizmete mühür vurulmuştur. Çok küçük gerekçelerle binamız kapatılmıştır. Burada asıl mesele borcumuzu istememiz olmuştur" dedi.

"VATANDAŞ MAĞDUR EDİLDİ"

Engin Özer, gün boyunca tüm ihbarların kendisine geldiğini söyledi. Aras Arıza'ya ulaşamayan vatandaşların kendisine ulaştığını ve çok yoğun olduğunu anlatan Özer, tek başına tüm arızalara yetişemediğini dile getirdi. İlçe içerisinde Aras Edaş ile belediye arasında yaşanan borç sürtüşmesinin halkı mağdur ettiğini aktaran Özer, "Aras'ın bulunduğu binayı kapalı gören ilçe halkı sorunu çözmek için bana geliyor. Köylere arızaya gittiğimizde bazı yerlerde arızadan dolayı elektriğin kesik olduğunu görüyoruz. Kırsalda yaşayan vatandaşımız ulaşacağı yetkili merci bulamadığı çin maalesef mübarek Ramazan ayının ilk haftasını karanlıkta geçiriyor" şeklinde konuştu.

"YANGIN OLSA İTFAİYE SU ALAMAYACAK"

Belediyeye ait kuyuları destekleyen enerji hatlarının kesilmesinin ardından kuyular iş göremez hale gelirken, itfaiye araçları bile susuz kaldı. Olabilecek bir yangına müdahale etme şansı bile olmayan itfaiye ekibi problemin bir an önce çözülmesini istedi. Bu arada Aras elektrik Eleşkirt İşletme Müdürlüğü Uzman Yardımcısı Cesim Karagöz,belediyenin haksız olduğunu çok küçük bir meselenin büyütüldüğünü ve burada da halkın mağdur edildiğini söyledi.

"ELEKTRİK İSTİYORUZ"

Öte yandan Eleşkirtli vatandaşlar da, mübarek Ramazan ayında elektriksiz kaldıklarını ve iftarlarını karanlık ortamda açtıklarını söyledi. Elektriğin sürekli gidip geldiğini ve mağdur edildiklerini dile getiren İsmail Hacı, "Belediye Aras Edaş'ın şubesini kapattı. Olan bize oldu. Elektrikler sürekli gidip geliyor. Muhattap bulamıyoruz. Aras binasını da mühürlemişler. Bizi düşünen yok. Arada ki husumet yüzünden bir mağdur olduk. Şuan evimde elektrik yok. Hanım yemek yapamıyor. İftar ve sahurları karanlıkta yapıyoruz. Bu sorunun bir an önce çözüme kavuşmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

İLÇEYE SU VERİLEMİYOR

Eleşkirt İlçe Belediyesi ile Aras Elektrik Eleşkirt İşletme Müdürlüğü arasındaki borç ilçede suların kesilmesine neden oldu.

İlçede yaşanan arızaları ihbar edecek muhatap bulamayan ilçe halkı, tanıdıklar vasıtasıyla Aras Elektrik yetkililerine ulaşabiliyor. İlçede bir taraftan su gün boyu belli saatlerde abonelere verilirken, diğer tarafta yaşanan elektrik arızaları vatandaşı perişan etti. Eleşkirt ilçesi iki kurumun anlaşmazlığı yüzünden oldukça zor günler geçiriyor.

BELEDİYE, RAMAZANDA VATANDAŞINA BU DURUMU NASIL REVA GÖRÜYOR

İlçede belediyenin bu durumundan dolayı vatandaşın mağdur olması ilçe merkezinde resmen bir kaosa sebep olmuş durumda. Mübarek ramazan ayında belediyemiz bizi bu duruma nasıl maruz bırakıyor anlam veremiyoruz diyen halk, devletin en önemli mercisi ilçemizde Belediye biz kime gidip derdimizi anlatalım diyerek feveran ediyorlar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.